La Comunitat Valenciana concentra el major nombre de vivendes buides de tot l'estat La Comunitat Valenciana concentra el major nombre de vivendes buides de tot l'estat
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Comunitat Valenciana concentra el major nombre de vivendes buides de tot l'estat


L'època del boom immobiliari ha deixat empremta


La Comunitat Valenciana concentra el major nombre de vivendes buides, encara que disminuix el nombre de propietaris amb immobles desocupats en el seu poder fins al 3,8%, 1,2 punts percentuals menys que en 2022, segons un anàlisi de Fotocasa.


D'altra banda, Catalunya és l'única comunitat en què s'incrementa lleugerament (0,2 punts percentuals) enguany el nombre de propietaris amb alguna vivenda buida fins a arribar al 3%.


Des de Fotocasa, han destacat també el cas d'Andalusia, on es produeix un descens en les vivendes desocupades, ja que passa del 4,2% de propietaris en 2022 al 2,8% en 2023. Malgrat aquest descens, es tracta de la tercera comunitat d'Espanya amb més propietaris amb vivendes sense ús.


A l'altre costat de la taula està la Comunitat de Madrid, que és la que menys vivendes buides té, amb un 2,2% de propietaris en 2023, xifra que baixa lleugerament respecte a 2022, quan la xifra va ser del 2,4%.


La directora d'Estudis i portaveu de Fotocasa, María Matos, ha comentat que, tot i ser un percentatge minoritari, els qui mantenen vivendes buides ho fan principalment perquè l'immoble no pot ser posat en lloguer o venut en aquests moments pel seu estat.


EL 60% DELS MAJORS DE 18 ANYS SÓN PROPIETARIS O COPROPIETARIS


L'estudi de Fotocasa també assenyala que el 60% dels particulars majors d'edat a Espanya són propietaris o copropietaris d'una vivenda, segons dades de febrer. D'entre tots ells, vuit de cada deu tenen únicament una vivenda, un 16% en té dues i un 4% en té tres o més.


Per edats, els joves propietaris es concentren en el grup dels qui tenen una sola vivenda. De fet, el 92% dels propietaris que tenen entre 25 i 34 anys posseeixen un únic immoble.


Aquesta xifra decreix progressivament conforme avança l'edat i guanya protagonisme la propietat múltiple, com han assenyalat des de Fotocasa. Així, entre els propietaris que tenen de 55 a 75 anys hi ha una major presència de persones amb dues vivendes (20%) o amb tres o més (5%).


Des del punt de vista geogràfic, Andalusia és la comunitat amb major proporció de persones propietàries d'un únic immoble (84%). No obstant això, Catalunya (18%) i la Comunitat Valenciana (18%) tenen més presència de particulars que tenen dues vivendes en propietat.


Fotocasa ha assenyalat que tenir o no una vivenda buida depèn molt de quantes vivendes es tinguen en propietat. Així, dels particulars que només tenen una vivenda (el 80% dels propietaris), només hi ha un 1% que la manté buida.


Aquesta xifra creix una mica més en el cas del 16% de propietaris que tenen dues vivendes en propietat: d'entre tots ells, el 8% en té alguna buida. I, finalment, entre el 4% de propietaris que té tres o més vivendes, hi ha un 27% que manté algun dels immobles desocupats.


En general, tot i que hi ha vivendes buides, el més freqüent és utilitzar l'immoble que es té en propietat com a residència habitual. De fet, aquest és l'ús que afirmen donar-li el 97% dels usuaris.


A més, hi ha un 13% que també assenyala l'ús de segona residència per a la seua o les seues vivendes en propietat, un 9% la té llogada, ja siga per a períodes llargs o curts de temps, i un 3% la manté buida.


REFORMES I HERÈNCIES, ELS PRINCIPALS MOTIUS PER A LES CASES BUIDES


Les dades oferides per Fotocasa mostren que un 18% de les vivendes desocupades es mantenen buides perquè necessiten portar a terme reformes prèvies a una venda o lloguer.


Un percentatge idèntic al dels propietaris que asseguren que tenen l'immoble desocupat perquè l'han heretat i no es posen d'acord amb l'ús que se li donarà a la propietat.


Entre la resta de motius que han oferit els propietaris per explicar que les seues vivendes estiguen buides destaquen el fet que un familiar, amic o conegut la ocuparà pròximament (17%), obres a l'habitatge (11%) i desconfiança davant situacions com impagaments o un ús inadequat de l'immoble (11%).



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal