Inspecció de Treball regularitza 17.500 persones que estaven fraudulentament com a fixos discontinus i falsos autònoms Inspecció de Treball regularitza 17.500 persones que estaven fraudulentament com a fixos discontinus i falsos autònoms
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Inspecció de Treball regularitza 17.500 persones que estaven fraudulentament com a fixos discontinus i falsos autònoms

       


En els set primers mesos de l'any, la Inspecció de Treball ha dut a terme una important tasca de regularització laboral que ha beneficiat a milers de treballadors. Segons el secretari d'Estat d'Ocupació, Joaquín Pérez Rey, un total de 17.500 persones que estaven sota contractes fraudulents de falsos autònoms han regularitzat la seua situació. A més, altres 17.500 persones que estaven indegudament registrades com a fixos discontinus han estat transformades en fixos ordinaris, arribant a un total de 53.000 persones beneficiades per aquesta mesura.

Aquestes regulacions han estat fonamentals per a garantir que els treballadors gaudisquen de la protecció i els drets laborals que els corresponen, evitant així pràctiques abusives i fraudulentes per part d'algunes empreses. La lluita contra l'ocupació precària i el frau laboral és una prioritat per al govern, i els resultats obtinguts fins ara demostren l'efectivitat de les accions empreses per la Inspecció de Treball.

La regularització de falsos autònoms ha estat especialment rellevant, ja que aquest tipus de contractació amaga en molts casos una relació laboral subordinada que hauria de ser reconeguda com a contracte de treball, amb els drets i proteccions que això comporta. Amb aquestes regulacions, també s'ha observat una disminució de prop de 7.000 afiliats en el règim d'autònoms, la qual cosa indica una major transparència i correcció en l'ocupació per compte propi.

A més, el secretari d'Estat d'Ocupació va assenyalar que és necessari seguir abordant la problemàtica en el sector de l'educació, on l'ús fraudulent del contracte de fixos discontinus per a ocupacions que haurien de ser fixes ordinaris és molt comú. S'espera que al setembre s'implementen noves regulacions per a millorar aquesta situació i protegir encara més els drets dels treballadors en l'àmbit educatiu.

En definitiva, les accions de regularització dutes a terme per la Inspecció de Treball han estat un pas important cap a un mercat laboral més just i equitatiu, on es garantisca la protecció dels treballadors i es combat eficaçment l'ocupació precària i el frau laboral. El compromís del govern és continuar impulsant polítiques que promoguen el treball digne i de qualitat per a tots els ciutadans.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal