Indignació en la Política Valenciana davant les Defenses de Rubiales en la RFEF Indignació en la Política Valenciana davant les Defenses de Rubiales en la RFEF
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Indignació en la Política Valenciana davant les Defenses de Rubiales en la RFEF



Representatnts del PSPV, COMPROMIS i ESQUERRA UNIDA, han fet declaraciones d'indignació per l'actitud de Rubiales

Després de l'assemblea de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) celebrada divendres, els representants polítics valencians del PSPV, Compromís i Esquerra Unida han expressat la seua profunda indignació per les declaracions del president de la RFEF, Luis Rubiales, i han condemnat els aplaudiments que va rebre, exigint el final de la seua "impunitat".


El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha criticat fortament les estructures del futbol, els diners, el masclisme i el poder, mentre que el síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Joan Baldoví, ha instat Rubiales a reconéixer el moment en què un ha de renunciar, ja que, segons ell, Rubiales "l'ha perdut totalment".


Des d'Esquerra Unida, la coordinadora general i exconsellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha afirmat que Rubiales, "per desgràcia", és "un prototip d'home molt comú", per a qui "el feminisme és una llosa perquè vol derrocar els seus privilegis". També ha lamentat que la igualtat efectiva de drets està "lluny de ser una realitat". "Però hi ha un altre tipus de masclistes i misògins més dissimulats. Estem voltades", ha advertit.


Ambdós polítics i més figures polítiques han reaccionat a les paraules de Rubiales durant el seu discurs en l'Assemblea Extraordinària de la RFEF, on va anunciar que no renunciarà malgrat les "pressions". També va denunciar ser víctima d'un complot per a desacreditar-lo i va aclarir que el petó a la jugadora Jenni Hermoso va ser "espontani i consensuat".


Ximo Puig va escriure en les seues xarxes socials: "Aplaudiments? Ja no és un home. Ja no és una federació. Són les estructures del futbol. Els diners. El masclisme. El poder. El silenci és còmplice. Ni gols ni títols: No pot haver-hi res per damunt de la igualtat".


Joan Baldoví també es va fer ressò dels missatges de suport de les futbolistes a Jenni Hermoso, destacant que "el masclisme no té cabuda en cap organisme" i cridant a més suport al feminisme.


Altres dirigents polítics, com Aitana Mas de Compromís i Arcadi España del PSPV, han expressat el seu suport a la valentia del futbolista Borja Iglesias per abandonar la Selecció Espanyola en protesta per Rubiales. La síndica socialista Rebeca Torró ha afirmat que les actituds de Rubiales mereixen una resposta contundent i no poden quedar impunes.


Les crítiques a Rubiales han continuat des de diverses veus polítiques, totes elles destacant la importància de lluitar contra el masclisme en el futbol i en la societat en general. Joan Ribó de Compromís ha qualificat les explicacions de Rubiales com "intolerables" i ha instat a posar fi a la seua impunitat.


En resum, la classe política valenciana, incloent Esquerra Unida, ha mostrat el seu fort descontentament davant les paraules i actituds de Rubiales en la RFEF, exigint mesures contundents per a abordar el masclisme en el futbol i demostrar que ningú està per damunt de la igualtat.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal