Fracàs de la missió Luna 25 de Roscosmos: L'esperança de Rusia per aterrar a la Lluna es desvaneix Fracàs de la missió Luna 25 de Roscosmos: L'esperança de Rusia per aterrar a la Lluna es desvaneix
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Fracàs de la missió Luna 25 de Roscosmos: L'esperança de Rusia per aterrar a la Lluna es desvaneix

La missió Luna 25 de Roscosmos, que es trobava en òrbita lunar amb l'objectiu d'aterrar al pol sud del satèl·lit en els pròxims dies, ha acabat estavellant-se contra la superfície lunar.

El 19 d'agost, d'acord amb el programa de vol de la nau espacial, la qual va ser llançada per Rússia a la superfície lunar per primera vegada en 50 anys, estava previst realitzar un impuls per formar la seua òrbita el·líptica prèvia a l'aterratge. Al voltant de les 11.57 UTC, es va interrompre la comunicació amb la nau espacial Luna-25, segons va informar aquest diumenge l'agència espacial russa Roscosmos en el seu  canal de Telegram..

Els esforços realitzats els dies 19 i 20 d'agost per localitzar la nau i establir contacte amb ella "no van donar resultats". Segons els resultats d'una anàlisi preliminar, "a causa de la desviació dels paràmetres reals de l'impuls dels calculats, el dispositiu va canviar a una òrbita fora del disseny i va deixar de existir com a resultat d'una col·lisió amb la superfície lunar".

Una comissió interdepartamental especialment creada se n'ocuparà de les qüestions relacionades amb l'aclariment de les raons de la pèrdua de la nau Luna, va afegir la mateixa font.

Llançada el 10 d'agost, la Luna 25, primera missió lunar russa des de la Luna-24 el 1976, quan Rússia formava part de l'antiga Unió Soviètica, va assolir amb èxit l'òrbita lunar el 16 d'agost, afegint-se a la missió índia Chandrayaan 3 amb l'objectiu de ser la primera en aterrar al pol sud lunar a finals d'agost. Aquesta és una zona d'interès màxim per a l'establiment de bases habitades a la Lluna, a causa de la presència de gel d'aigua als seus cràters. El pla de Roscosmos era realitzar l'aterratge entre el 23 i el 25 d'agost.

Una vegada a la Lluna, aquesta missió tenia previst estudiar el sòl lunar i l'exosfera, part de la molt fina atmosfera lunar. La nau espacial també estava equipada amb un braç robòtic per recollir mostres de sòl per a la seua anàlisi, i els seus experiments estaven programats per a durar un any.

,


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal