Explicació de l'Investigador de FISABIO sobre la Volta de les Màscares: Una Tàctica de Control Raonable a l'Hospital Peset Explicació de l'Investigador de FISABIO sobre la Volta de les Màscares: Una Tàctica de Control Raonable a l'Hospital Peset
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Explicació de l'Investigador de FISABIO sobre la Volta de les Màscares: Una Tàctica de Control Raonable a l'Hospital Peset

La tornada de les mascaretes al Peset és "una tàctica raonable de control sense major importància"

L'investigador del servei de salut i farmacoepidemiologia de FISABIO, Salvador Peiró diu que ens trobem "en un moment de repunt important" de la covid, tot i que ha demanat "tranquil·litat" perquè "la gran majoria dels casos són molt lleus". "Una infecció que supose un risc social i ens obligue a prendre mesures excepcionals ja ha passat perquè el nostre sistema immunològic ja ha canviat i coneix i reconeix molt bé el SARS-CoV-2", ha assegurat.

En aquest sentit, ha explicat que la decisió de l'Hospital Doctor Peset de València de tornar a implantar la mascareta obligatòria en determinades zones davant del repunt de casos és una mesura "raonable" de control, que "no té major importància".

De fet, recorda que aquesta tàctica de reforçar les mesures de protecció en centres hospitalaris és una recomanació recollida en

l'Ordre SND/726/2023 si els Serveis de Medicina Preventiva i Prevenció de riscos laborals consideren que "els permetrà controlar els quadres".

No obstant això, ha recalcat que aquesta mesura "no té major importància" perquè "no hi ha un problema especial en la Comunitat Valenciana, ni a Espanya ni en cap lloc". "No implica res més que un centre que està intentant protegir als seus pacients més vulnerables i al seu personal", ha assenyalat.

Així, ha apuntat que tot i haver-hi un repunt "enorme" --que no es pot quantificar perquè s'ha deixat de monitoritzar la situació epidemiològica després de la fi de la situació de crisi sanitària-- gràcies a les successives vacunes i a que pràcticament la totalitat de la població s'ha contagiada alguna vegada del virus ja no causa una malaltia "greu a gairebé ningú", excepte a col·lectius vulnerables com persones d'edat avançada o amb patologies de base.


SENSE MESURES ESPECIALS

De fet, ha assenyalat que en els casos lleus "no és necessari fer-se una prova, ni anar al metge, ni res especial" perquè "el virus haurà desaparegut en quatre o cinc dies com en els refredats". Només en casos que es presenten símptomes seriosos, com dificultat respiratòria o una febre que no remet, cal acudir al metge.


Això sí, en tots els casos de contagis cal dur mascareta i mantenir la distància social per evitar contagis, sobretot a col·lectius vulnerables. Així, ha apuntat una lliçó de la pandèmia és que els afectats per qualsevol infecció respiratòria de vies altes, sigui covid, grip o virus respiratori sincicial, ha de dur mascareta. "Tenir un centre de salut ple de pacients en una sala d'espera d'urgències i alguns contagiats tossint-los i respirant amb ells no hauria de tornar a passar", ha assenyalat.


Amb tot, ha apuntat que "probablement", atès que cada cinc o sis mesos es produeix un repunt en sorgir una variant nova i haver-hi major distància des de l'última vacuna o contagi, serà necessari establir una dosi de record per als col·lectius vulnerables. Així, ha aconsellat fer-la coincidir amb la campanya de vacunació de la grip per motius logístics ja que resulta més senzill administrar dos sèrums alhora a 3 milions de persones que organitzar dues rodes de vacunació.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal