Endesa Subministra Energia Renovable als Ports de València, Gandia i Sagunt Endesa Subministra Energia Renovable als Ports de València, Gandia i Sagunt
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Endesa Subministra Energia Renovable als Ports de València, Gandia i Sagunt

La companyia elèctrica Endesa ha començat a subministrar energia "totalment renovable" a l'Autoritat Portuària de València (APV), després de guanyar la licitació pública per a subministrar fins a 90 GWh anuals durant els pròxims quatre anys. Aquesta iniciativa cobrirà la totalitat de les necessitats energètiques dels ports de València, Gandia i Sagunt, així com els fars de Cullera i Canet i les oficines centrals de la pròpia APV.

Segons Endesa i Valenciaport, aquesta col·laboració permetrà evitar l'emissió d'aproximadament 24.570 tones de CO2 a l'any, la qual cosa equival a la capacitat d'absorció d'aquest gas que poden aconseguir 41.400 arbres al llarg de 40 anys.

Endesa operarà en nou punts de subministrament, assegurant que el 100% de l'energia estarà certificada amb Garantia d'Origen (GdOs) emesa per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Joan Calñabuig, president de l'APV, ha destacat la importància d'aquesta adjudicació dins del marc de l'estratègia '2030 Zero Emissions', que guia tots els projectes d'inversió del port valencià. Calñabuig va afirmar: "Tindrem energia certificada d'origen com a energia verda i, per tant, és un pas significatiu cap a aquests objectius".

L'APV ha destacat que aquesta iniciativa s'afegeix a altres accions encaminades a la sostenibilitat, com l'ús d'hidrogen en operacions portuàries, la implementació de plantes fotovoltaiques en els recintes de València i Gandia, la generació d'electricitat mitjançant el moviment de les ones i aerogeneradors, i la promoció de l'ús del ferrocarril i les autopistes del mar.

D'altra banda, Natalia Hernández, directora territorial d'Endesa Energia a la Comunitat Valenciana, va assenyalar que aquesta col·laboració contribueix a la descarbonització del port i va qualificar l'estalvi d'emissions com un "hit" especialment rellevant.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal