Els sindicats esclaten davant dels problemes en l'adjudicació de places Els sindicats esclaten davant dels problemes en l'adjudicació de places
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els sindicats esclaten davant dels problemes en l'adjudicació de places


Els sindicats UGT, STEPV i CCOO han assegurat aquest dimarts que el professorat "ja ha explotat" a causa dels problemes en les adjudicacions de places d'aquest any i està "angoixat" perquè a data del 22 d'agost, a punt de començar el curs escolar, el procés no ha conclòs per als interins. 


Des d'Educació asseguren que ja s'han publicat les llistes d'interins d'infantil i primària i falten les de secundària. A primera hora d'aquest dimarts faltaven per adjudicar les places de 12.600 interins, si bé el problema es concreta en els docents del cos tècnic de FP que, per decret, passen a Secundària i que sumen 1.072. Aquests últims són en els quals falla el sistema però les llistes han de sortir amb tots. Les places de funcionaris de carrera -primària, secundària i altres cossos- es van publicar finalment el passat divendres.


Els sindicats, els representants dels quals i diversos docents s'han concentrat aquest dimarts a les portes de la Conselleria, acció que han repetit en altres jornades--, acusen Educació de provocar una "crisi de gestió injustificable" i "insostenible" i crear una situació "molt greu" i "sense precedents" que no s'havia donat mai amb altres canvis de govern.


La responsable de FP del STEPV, Gemma Martín, en declaracions a Europa Press, ha assenyalat que el professorat "ja ha explotat" davant aquesta situació perquè, segons ha explicat "molts estan preocupats perquè no saben on aniran i això implica que no poden llogar un pis i que no saben si hauran de canviar els seus fills d'escola per un possible canvi de localitat".


En aquest sentit, Martín ha afirmat que són conscients de la manca de personal a la Conselleria a causa de l'època estival i del recent canvi de govern, però considera que és "un problema que ja fa molt temps que ocorre i que amb aquesta situació s'ha vist multiplicat i s'ha fet més greu".


"Entenem que l'1 de setembre hauria d'estar solucionat el problema perquè els centres puguen organitzar-se però no ho han dit. No s'atreveixen a donar una data concreta", ha apuntat.


A més, ha mostrat la seua preocupació pels futurs problemes que aquest retard en les adjudicacions poden ocasionar als professors en la seua arribada als centres escolars. "La gent arribarà justa per preparar-se els programes. Seran setmanes complicades", ha assegurat.


Per la seua banda, el delegat d'Educació d'UGT, Xavi Angulo, ha recalcat que aquest procés és "una gestió ordinària i independentment del poder polític o del partit polític que entre a governar i sempre s'ha fet correctament i, per tant, aquest any s'hauria de complir amb el calendari abans de la finalització del mes de juliol". "I no s'ha fet", ha dit Angulo, que ha reclamat que es facen les adjudicacions "immediatament" perquè el professorat es troba en una situació "angoixosa".


A més, ha assenyalat que aquest retard en les adjudicacions pot comportar un altre problema amb les adjudicacions ordinàries de setembre i crear "un col·lapse" en el sistema. "Això sí que és greu perquè és el nostre sistema educatiu i s'ha de garantir des de l'1 de setembre. Tot el personal ha d'estar al seu lloc de treball i tots els xiquets han de rebre una educació adequada, pública i de qualitat", ha insistit.


En aquesta línia, des de CCOOPV han advertit en un comunicat que el retard "inusual" i "injust" de les adjudicacions d'aquest curs podria derivar en "més retards acumulats i incidències greus en diferents gestions, com per exemple l'alta en nòmina".


La FECCOOPV, amb els serveis jurídics de CCOOPV, ha anunciat que estan estudiant emprendre accions legals per possible vulneració de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP) "respecte al tracte a la temporalitat en l'ocupació pública, les irregularitats en la provisió tant de funcionariat de carrera com personal interí, ja que no s'han establert criteris transparents i s'està utilitzant un procediment discrecional per resoldre els errors en realitzar les adjudicacions d'inici del curs 23-24".


EN VIES DE SOLUCIÓ

D'altra banda, el subdirector general de Personal de la Conselleria d'Eduació, Josep Pascual Hernández, ha confirmat que les línies de solució al problema "ja van vislumbrant-se" de manera que les adjudicacions de primària estarien "lliures" per a aquest migdia i que les de secundària "ja estan testades" i sembla que estan "bastant bé". A migdia havien eixit ja la dels interins infantil i primària.


Així, ha indicat que les adjudicacions que "més problemes" està causant són les dels professors tècnics de FP que a integrar-se en el cos de secundària, "l'eina informàtica no estava preparada ni testada i aquests desajustos han sigut  els que han generat aquesta situació", ha explicat Hernández.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal