Els grans bancs de l'Ibex 35 tornen a pulveritzar els seus rècords de beneficis; per aixó es queixaven del impost extraordinari? Els grans bancs de l'Ibex 35 tornen a pulveritzar els seus rècords de beneficis; per aixó es queixaven del impost extraordinari?
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els grans bancs de l'Ibex 35 tornen a pulveritzar els seus rècords de beneficis; per aixó es queixaven del impost extraordinari?



Els principals bancs de l'Ibex 35 han registrat un semestre excepcional al pulveritzar els seus rècords de beneficis. Entre els sis principals bancs (Santander, BBVA, CaixaBank, Sabadell, Bankinter i Unicaja) han obtingut uns beneficis de 12.566 milions d'euros, un 22% més que el mateix semestre de 2022.

El BCE no dona treva amb els tipus d'interès als hipotecats i empreses amb préstecs variables. A més, els bancs espanyols són els que menys estan pujant els tipus als que paguen els dipòsits als seus clients. Això està empent els marges dels bancs a nivells mai vistos abans i les seues comptes de resultats a xifres rècord. Ni el pagament de l'impost extraordinari a les entitats financeres, que s'ha pagat la meitat i anotat en les comptes d'aquest semestre, ha evitat que els bancs espanyols batan tots els seus rècords de beneficis.

El Banco Santander ha tornat a batre el seu rècord de beneficis, obtenint 5.241 milions d'euros en aquest primer semestre de l'any, un 7% més que el mateix semestre de 2022. Els interessos obtinguts gràcies a la pujada de tipus han estat la seua principal baza. El banc d'Ana Patricia Botín va augmentar un 12% aquesta partida de negoci fins a obtenir 28.010 milions. Les comissions també van augmentar un 5% respecte al mateix període de l'any passat, fins a arribar als 6.103 milions.

El BBVA també ha batejat la seua pròpia marca. En aquest primer semestre de l'any, el banc ha obtingut 3.878 milions d'euros, la qual cosa suposa res menys que un augment del 31,1% respecte a l'any anterior. El millor primer trimestre de tota la seua història. Mèxic torna a impulsar els beneficis del banc, representant un 52,8% dels beneficis de l'entitat. Espanya és el seu segon mercat en quant a beneficis amb un 24,9%.

CaixaBank també s'uneix a la festa de superar en més del 30% els seus beneficis anteriors. L'entitat presidida per Goirigolzarri va guanyar en aquests primers sis mesos 2.137 milions d'euros, la qual cosa suposa un creixement del 35,8% respecte al mateix període de 2022. Aquest espectacular benefici és descomptant els 373 milions que va pagar pel nou impost especial a les entitats financeres. Sense l'impost, CaixaBank hauria guanyat un 60% més que el mateix període de l'any passat.

El Banco Sabadell no s'ha quedat enrere i també ha aconseguit una xifra rècord fins i tot pagant l'impost extraordinari a la banca. L'entitat ha augmentat el seu benefici un 43,6% respecte al primer semestre de l'any passat, fins a arribar als 564 milions d'euros. Igual que la resta de bancs, els majors marges després de pujar els préstecs amb la pujada de tipus del BCE, però sense pujar tant els dipòsits als seus clients, li han concedit uns majors marges que l'han dut a aquesta xifra rècord.

En percentatge, el banc que ha pulveritzat qualsevol rècord és el Bankinter. L'entitat presidida per María Dolores Dancausa ha augmentat el seu benefici un 54,2% respecte al mateix període de l'any anterior. Aquest semestre també ha estat el millor de tota la seua història, obtenint un benefici de 418 milions d'euros gràcies a l'increment en els tipus d'interès.

L'únic gran banc de l'Ibex 35 que no ha augmentat el seu benefici respecte a l'any anterior ha sigut Unicaja. L'entitat ha guanyat 148 milions d'euros, la qual cosa suposa un 13% menys respecte al mateix semestre de 2022. Segons ha explicat l'entitat, el nou impost ha sigut la principal raó perquè el seu benefici no fora major que l'any passat. Si no hagueren abonat i anotat l'impost en aquest semestre, el banc andalús hauria guanyat 212 milions d'euros, un 24,5% més que l'any anterior.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal