El Rei proposa Feijóo com a candidat a la investidura sense tindre la majoria necessària El Rei proposa Feijóo com a candidat a la investidura sense tindre la majoria necessària
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Rei proposa Feijóo com a candidat a la investidura sense tindre la majoria necessària

"El Rei ha decidit proposar el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, per a sotmetre's al debat d'investidura, després de la roda de consultes que ha realitzat aquest dilluns i dimarts amb les set formacions del Congrés que han volgut acudir al Palau de la Zarzuela.


Però qui ja ha mostrat tenir una majoria per a nomenar la mesa del Congrés és la proposta de coalició progressista de Sánchez.


La decisió del Cap d'estat no encerta amb el que la Constitució diu, ja que la Constitució no parla de guanyar o perdre les eleccions, sinó de rebre el suport de la Cambra.

L'únic objectiu d'aquesta proposta és accelerar els terminis, si escau, d'una nova cita amb les urnes. Fixar els 2 mesos màxim legals que tindrà Pedro Sánchez per a negociar el seu govern; perquè fins al rei, malgrat aquesta rapidesa insòlita, sap que l'únic govern possible actual és el que puga conformar-se amb forces progressistes. Dos mesos plens de paranys : la reivindicativa jornada del 11-S, el record de l'assalt judicial a la Generalitat del 20-S o la commemoració del sisé aniversari del referèndum i del posterior 3-O impactaran de ple en les negociacions si no s'arriba a un improbable acord exprés

Article 99.
1. Després de cada renovació del Congrés dels Diputats, i en els altres supòsits constitucionals en què així procedeixi, el Rei, prèvia consulta amb els representants designats pels Grups polítics amb representació parlamentària, i a través del President del Congrés, proposarà un candidat a la Presidència del Govern.
2. El candidat proposat conformement al previst en l'apartat anterior exposarà davant el Congrés dels Diputats el programa polític del Govern que pretengui formar i sol·licitarà la confiança de la Cambra.
3. Si el Congrés dels Diputats, pel vot de la majoria absoluta dels seus membres, atorga la seua confiança a aquest candidat, el Rei el nomenarà President. De no aconseguir-se aquesta majoria, se sotmetrà la mateixa proposta a nova votació quaranta-vuit hores després de l'anterior, i la confiança s'entendrà atorgada si obté la majoria simple.
4. Si, efectuades les esmentades votacions, no s'atorga la confiança per a la investidura, es tramitaran successives propostes en la forma prevista en els apartats anteriors.
5. Si, transcorregut el termini de dos mesos, a partir de la primera votació d'investidura, cap candidat haguera obtingut la confiança del Congrés, el Rei dissoldrà totes dues Càmeres i convocarà noves eleccions amb el refrend del President del Congrés.


Per primera vegada, el Cap d'estat s'ha enfrontat a la situació inèdita de tenir dos aspirants a ser nomenats: Alberto Núñez Feijóo, que va guanyar les eleccions del 23 de juliol i que compta amb el suport compromés de 172 diputats de quatre partits (PP, Vox, CC i UPN), i el socialista Pedro Sánchez, qui es veu capaç de teixir aliances per a aconseguir una majoria absoluta com la que li va permetre controlar la Mesa del Congrés fa una setmana.


Aquest dimarts per la vesprada el monarca ha convocat a la presidenta del Congrés, Francina Armengol, per a comunicar-li la seua decisió de proposar a Feijóo."



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal