El PSPV-PSOE contra la supresió dels impostos de Successions i Donacions: 'Un regal fiscal injust' El PSPV-PSOE contra la supresió dels impostos de Successions i Donacions: 'Un regal fiscal injust'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV-PSOE contra la supresió dels impostos de Successions i Donacions: 'Un regal fiscal injust'

 El PSPV-PSOE ha presentat alegacions en contra del que considera "un regal fiscal de 350 milions" del president de la Generalitat, Carlos Mazón, a les grans fortunes. Els socialistes es refereixen a la supressió de l'impost de Successions i Donacions, com ha assenyalat en un comunicat el portaveu adjunt del PSPV-PSOE a Les Corts, Arcadi España.

El diputat socialista i exconseller d'Hisenda ha assegurat que aquesta supressió és un fet "socialment injust" que "compromet la viabilitat econòmica dels serveis públics".

Espanya ha afirmat que "la renúncia a aquests ingressos deixa sense arguments la Generalitat de cara a la batalla per la reforma del finançament i el condonament del deute històric". "És una mesura que, a més a més, beneficia únicament les rendes més altes i que deixa en evidència les veritables intencions de Mazón", ha insistit.

El portaveu socialista ha explicat que el document d'alegacions del PSPV-PSOE "adverteix que la bonificació del 99% beneficia sobretot als grans patrimonis". "El 2022, l'87,7% dels hereus, 177.400 de gairebé 200.000, no va pagar res", ha indicat.

Arcadi España ha afegit que "aquests recursos suposen el 13% dels ingressos per tributs propis i cedits gestionats per la Generalitat". "És evident que la reforma impacta negativament en els serveis públics essencials i s'allunya del mandat constitucional de progressivitat fiscal", ha assegurat.

A més, ha apuntat que "els 350 milions d'euros que Mazón perdona a les grans fortunes equivalen al cost del tractament contra l'hepatitis C de més de 16.000 valencians". "Abans del 2015, el PP els negava aquest medicament i el Govern autonòmic de Ximo Puig els va salvar la vida", ha manifestat Espanya.

"Són 350 milions amb els quals es cobriria el 75% de les prestacions per Dependència per a més de 140.000 majors i dependents, o la Renda Valenciana d'Inclusió per a 75.000 valencians i valencianes", ha afegit el representant del PSPV-PSOE. Aquesta formació exigeix la retirada de l'anteprojecte de llei de l'actual Consell sobre l'impost de Successions i Donacions.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal