El PP i la Mesa del Senat El PP i la Mesa del Senat
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PP i la Mesa del Senat


Imatge de la notícia

El Senat de la XV Legislatura es constitueix aquest dijous després de les eleccions generals del passat 23 de juliol. El PP es prepara per a fer valdre la seua majoria absoluta de fins a 143 senadors, la qual cosa li permetrà obtenir la Presidència de la Cambra, controlar la Mesa del Senat i, per tant, condicionar la tramitació de les lleis que arriben del Congrés.

La sessió començarà a les 10 hores i seguirà l'ordre del dia habitual: apertura, organització d'una taula d'edat, votacions per a elegir la nova Mesa i presa de possessió dels senadors.

Majoria absoluta i decisió de la Presidència

Els 'populars' faran valdre la seua majoria absoluta per a aconseguir la Presidència del Senat. Tot i que encara es desconeix el nom que proposaran per a la votació del dijous.

Control i influència

Amb els seus 143 escons, els 'populars' asseguren tres llocs més en la Mesa del Senat (una Vicepresidència i dues Secretaries). Així, amb la Presidència, tindran majoria absoluta en aquest òrgan de direcció de la Cambra Alta, amb quatre vots de set.

Inclús tenen marge per a oferir un lloc a la Mesa del Senat a alguna minoria amb vistes a assegurar vots per a la 'batalla' de la Mesa del Congrés, que es decidirà aquest mateix matí del dijous, o per a una futura investidura.

Importància del Senat i seues funcions

Encara que el Senat no intervé en l'elecció del president del Govern i no és decisiu en l'elaboració de les lleis, pot dilatar i vetar les normes que arriben del Congrés. El PP podrà retrasar la tramitació de les lleis amb la seua majoria absoluta i, si rebutja una llei, obligarà al Govern a aconseguir majoria absoluta de vots afirmatius al Congrés per a aixecar eixe veto.

El Senat tindrà més capacitat per a registrar preguntes al Govern i reprendre ministres amb la seua majoria absoluta.

Comissions d'investigació

Una de les principals potestats del PP serà la possibilitat de crear comissions d'investigació en el Senat, gràcies a la majoria en la Mesa de la Cambra. Aquesta Legislatura, el PP no disposava d'aquest poder i no es va admetre la sol·licitud d'una comissió de investigació sobre presumptes irregularitats del PSPV.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal