El Ministeri de Consum sancionarà les aerolínies sense telèfon de contacte gratuï El Ministeri de Consum sancionarà les aerolínies sense telèfon de contacte gratuï
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Ministeri de Consum sancionarà les aerolínies sense telèfon de contacte gratuï

 El Ministeri de Consum ha informat a través d'un comunicat de premsa que ha obert un expedient sancionador a les aerolínies que no disposen de telèfons de contacte gratuïts o, en cas d'existir, tenen dificultats en l'accés als mateixos.


"Això suposa un incompliment de les obligacions legals en matèria de serveis d'atenció al client", ha indicat el comunicat. El ministeri dirigit pel ministre en funcions Alberto Garzón ha subratllat que les multes poden ascendir fins a 100.000 euros i fins a sis vegades el benefici il·lícit obtingut, si aquest és superior a l'abultada xifra.


La legislació manté que aquest telèfon ha de ser accessible per a tots els consumidors i que ha de tenir caràcter gratuït. La nota especifica que els números geogràfics o de tarificació especial, per exemple, no són vàlids. Els números a cost zero són aquells que comencen pels prefixos 800 o 900, denominats "serveis de cobrament revertit automàtics".

Sancions des de 150 a 100.000 euros

El transport aeri, per tenir la consideració de servei bàsic d'interès general, imposa a les empreses prestadores disposar d'un telèfon d'atenció al consumidor gratuït. La norma va entrar en vigor després de la modificació realitzada aquesta legislatura de la Llei General per a la Defensa de Consumidors i Usuaris, amb l'objectiu de donar protecció a les persones consumidores vulnerables.

Les sancions establides en aquestes situacions poden arribar a considerar-se com a infraccions lleus o greus i sancionar-se amb multes d'entre 150 i 10.000 euros, en el cas de les lleus, i entre 10.001 i 100.000 euros, en el cas de les greus.

En l'escenari que el benefici il·lícit obtingut per les pràctiques il·legals sobrepassi aquestes quantitats, les multes podrien arribar entre dues i quatre vegades el benefici il·lícit obtingut, per a les sancions lleus, i entre quatre i sis vegades el benefici il·lícit obtingut, per a les greus.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal