El Consell de Mazón mantindran les exhumacions de fosses de la Guerra Civil aprovades per la Consellera Rosa Pérez El Consell de Mazón mantindran les exhumacions de fosses de la Guerra Civil aprovades per la Consellera Rosa Pérez
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell de Mazón mantindran les exhumacions de fosses de la Guerra Civil aprovades per la Consellera Rosa Pérez

Rosa Pérez en el lliurament dels restes de la fosa 126 en Paterna


El President de la Generalitat, Carlos Mazón, assegura que "respectarà" les 421 exhumacions de fosses de víctimes de la guerra civil i la dictadura aprovades pel Botànic, ja que el seu Govern del canvi, recalca, "no ha vingut a lluitar contra la llei ni la seguretat jurídica". "Això ja ho han fet altres volent fer una memòria de part i una memòria biaixada", assenyala.

Rosa Pérez, la Consellera de Memòria i Qualitat Democràtica del govern del Botànic, va adjudicar 421 exhumacions de fosses abans del canvi de govern del PP i Vox. Pérez Garijo va blindar les darreres excavacions de fosses que va poder realitzar la seua conselleria abans del traspàs de poders per garantir que es mantinguen els treballs de memòria democràtica.

Mazón, en declaracions als mitjans, recalca al respecte que el seu Govern "no venim aquí a incomplir la llei ni a reformar tot el que ve del passat", perquè això "només ho fan els que no saben treballar bé".

Per això, garanteix que "complirem la llei, donarem seguretat jurídica i respectarem les resolucions que ja són fermes i que venen del passat", i de cara al futur ha avançat que si han de "reformar, avançar, si hem de provocar algun tipus de reflexió ho abordarem buscant el màxim consens".

"Però que ningú dubte --subratlla-- que el Govern del canvi no ha vingut a lluitar contra la seguretat jurídica ni contra la llei, això ho han fet altres volent fer una memòria de part i una memòria biaixada i aquest no és el meu estil, ni crec que siga democràtic, ni crec que siga el que es mereix el poble valencià".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal