Desplegament massiu de fibra òptica: Espanya avança cap a la universalització de la cobertura ultraràpida per a més de 380.000 llars i empreses Desplegament massiu de fibra òptica: Espanya avança cap a la universalització de la cobertura ultraràpida per a més de 380.000 llars i empreses
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Desplegament massiu de fibra òptica: Espanya avança cap a la universalització de la cobertura ultraràpida per a més de 380.000 llars i empreses

Les noves ajudes permetran continuar avançant amb el desplegament de les infraestructures necessàries per a garantir una connectivitat adequada al 100% de la població a Espanya, contribuint a la universalització de la cobertura ultraràpida a tot el territori nacional. Un objectiu que va fixar el Govern en l'Agenda Espanya Digital per a 2025.

Aquesta nova convocatòria d'ajudes per a estendre la connexió de banda ampla mitjançant fibra òptica s'afegeix a la posada en marxa del programa UNICO Demanda Rural, que proveeix a través de Hispasat, de connectivitat via satèl·lit a zones remotes i despoblades. Gràcies a aquestes inversions i, en particular, al satèl·lit, el tancament de la bretxa digital és, de facto, una realitat en 2023.

Connectivitat per a més de 380.000 llars i empreses

Aquesta convocatòria d'ajudes facilitarà el desplegament de la banda ampla ultraràpida, a través de la fibra òptica, en més de 380.000 llars i empreses (el 76% de les vivendes). Aquesta tecnologia és capaç de prestar serveis d'almenys 300 Mbps escalables a 1 Gbps, a les zones blanques i grises NGA identificades.

Aquesta edició del programa UNICO Banda Ampla, que dóna continuïtat a les posades en marxa en 2021 i 2022, està dotada d'un pressupost de 150 milions d'euros i està destinada a universalitzar la cobertura de banda ampla ultraràpida via fibra com a eina de cohesió social en el marc del Pla de Recuperació.

Els operadors de telecomunicacions habilitats poden presentar les seves sol·licituds fins al pròxim 15 de setembre per a les zones identificades com a elegibles i publicades en el portal d'ajudes del Ministeri, així com en el BOE. Cada una de les zones de concorrència inclou uns objectius mínims de cobertura en unitats immobiliàries (llars i empreses).

Programa UNICO

En el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència es va posar en marxa el programa d'Universalització d'Infraestructures per a la Cohesió (UNICO) el 2021, amb l'objectiu de continuar ampliant la connexió de banda ampla ultraràpida al territori espanyol, impulsar la tecnologia 5G i promoure la I+D en les tecnologies 5G Avançat i 6G.

El programa UNICO-Banda Ampla continua la tasca iniciada en 2013 amb el Programa d'Extensió de Banda Ampla de Nova Generació (PEBA), que ha contribuït a situar Espanya entre els països líders de la UE en el desplegament de xarxes d'alta capacitat i amb millor connectivitat.

Programa UNICO Banda Ampla 2023 - 5G

Programa UNICO Banda Ampla 2023 - 5G



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal