Descobreixen els secrets culinaris de l'Antiga Edat de Bronze a través d'antigues Cassoles del Càucas Descobreixen els secrets culinaris de l'Antiga Edat de Bronze a través d'antigues Cassoles del Càucas
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Descobreixen els secrets culinaris de l'Antiga Edat de Bronze a través d'antigues Cassoles del Càucas

Un estudi pioner ha revelat els aliments consumits pels antics habitants del Càucas a través de l'anàlisi de residus proteics en antigues cassoles de l'Edat de Bronze.

Els investigadors han combinat l'anàlisi de proteïnes amb l'arqueologia per a descobrir detalls específics sobre els menjars cuinats en aquests antics recipients.

Les aleacions metàl·liques de les cassoles han ajudat a preservar les proteïnes, ja que contenen propietats antimicrobianes que eviten la degradació per part de microbis.

Els investigadors van recuperar proteïnes de la sang, teixit muscular i llet, revelant que es consumien cérvols, ovelles, cabres i bovins.

Les cassoles es van utilitzar per a cuinar teixits de cérvol o boví, així com per a preparar productes làctics, segons les proteïnes recuperades.

La datació per radiocarboni va situar aquestes cassoles entre els anys 3520 i 3350 a.C., més de 3.000 anys més antigues que qualsevol altra analitzada anteriorment.

Aquestes cassoles, símbols d'estatus social, es van utilitzar durant generacions i es van reparar amb cura al llarg del temps.

Els investigadors planegen ampliar l'estudi per a comprendre millor les pràctiques culinàries d'aquesta antiga civilització i les connexions culturals entre diferents regions.

Aquest enfocament podria aplicar-se a una àmplia gamma d'artefactes metàl·lics prehistòrics per a obtenir més informació sobre el passat.

Els resultats de l'estudi es van publicar en iScience.






Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal