Del 'Tamayazo' a la Investidura del 25S: Paral·lelismes en la Política Espanyola Del 'Tamayazo' a la Investidura del 25S: Paral·lelismes en la Política Espanyola
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Del 'Tamayazo' a la Investidura del 25S: Paral·lelismes en la Política Espanyola

 

Esperanza Aguirre i Feijóo


En la política espanyola, al llarg dels anys, han ocorregut episodis que han sacsejat l'estabilitat governamental i suscitat debats sobre la integritat del procés polític. Un d'aquests episodis notoris va ser el "Tamayazo", ocorregut el 2003 a la Comunitat de Madrid. Ara, el 2023, l'escenari polític ens presenta un paral·lelisme sorprenent amb el passat, mentre que Alberto Núñez Feijóo, candidat del Partit Popular (PP), s'enfronta a una investidura que recorda de manera inquietant el "Tamayazo".


Història del "Tamayazo":

L'any 2003, la Comunitat de Madrid va ser testimoni d'una crisi política coneguda com el "Tamayazo". Dos diputats socialistes, Eduardo Tamayo i María Teresa Sáez, es van abstenir en una votació d'investidura, permetent així que Esperanza Aguirre, del PP, fos elegida presidenta de la Comunitat. Aquest episodi va generar controvèrsia i acusacions de pressions i suborns.


El Paral·lelisme Actual:

En l'actualitat, el candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, es troba en una situació similar a la d'Esperanza Aguirre el 2003. En les properes setmanes, ha d'enfrontar-se a una investidura en el Congrés dels Diputats per convertir-se en president del Govern d'Espanya. No obstant això, la seva manca de majoria absoluta ha portat a una crida sorprenent: la sol·licitud a alguns diputats socialistes descontents perquè canviïn el seu vot i l'hi donin suport.


El Pacte Antitransfuguisme:

Un aspecte rellevant en aquesta situació és el Pacte Antitransfuguisme a Espanya, signat pel PP i el PSOE, que busca prevenir el transfuguisme polític i sancionar els polítics que canviïn de partit o grup parlamentari durant el seu mandat sense sotmetre's a noves eleccions.


Els vots necessaris:

En aquest moment, Alberto Núñez Feijóo compta amb 172 vots a favor, incloent el seu propi partit i altres suports potencials. No obstant això, necessita un total de 176 vots per obtenir la majoria absoluta en la investidura. Pedro Sánchez, líder del PSOE, sembla ser l'únic candidat amb la possibilitat d'obtenir aquests vots, ja que compta amb 121 vots del seu partit i podria rebre el suport d'altres partits com ERC, SUMAR, PNB, Bildu BNG i Junts.

La semblança entre el "Tamayazo" i la situació actual planteja preguntes importants sobre la integritat del procés democràtic i la lleialtat dels diputats als seus respectius partits i votants. Els pròxims dies seran determinants per saber si la crida de Feijóo a reiterar el "Tamayazo" té èxit o si es respecten els principis del Pacte Antitransfuguisme.

En última instància, estarem davant d'un altre fenomen de corrupció política  lligat al PP.

Si a tot això se li afigen els anatemes que el PP ha vingut llançant perquè el PSOE parlava amb Junts. No fa falta exagerar el raonament. estem en el camí que va iniciar el PP amb "Espanya es trenca", que ara pretén camviar per "que Espanya es corrompa". Tot val si la dreta recupera el poder que va perdre en les urnes

Agora CT

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal