Conselleria d'Educació Prepara Nova Resolució per a Subsanar Errors en Adjudicació de Places de Docents Conselleria d'Educació Prepara Nova Resolució per a Subsanar Errors en Adjudicació de Places de Docents
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Conselleria d'Educació Prepara Nova Resolució per a Subsanar Errors en Adjudicació de Places de Docents

La Conselleria d'Educació té previst publicar "el més prompte possible" una nova resolució per a corregir els errors detectats en l'adjudicació de places de docents, que s'atribueixen a "problemes informàtics i a una mala planificació de l'equip de la Conselleria anterior".

Aquest dilluns s'ha acordat, després d'una reunió amb tècnics de la Conselleria, informar als sindicats sobre aquesta nova resolució. Els errors han obligat a estendre el termini per a la sol·licitud de centres pel curs 2023-2024. Els sindicats han criticat el "caos" en l'adjudicació i han demanat solucions per a evitar que això afecte l'inici del curs.

El conseller d'Educació, José Antonio Rovira, ha defensat la publicació d'una nova resolució "després de detectar errors en les prioritats de l'adjudicació".

"És la nostra obligació garantir els drets dels participants en un procés administratiu, i un cop hem tingut coneixement dels errors, hem actuat per a donar garanties absolutes", ha explicat.

El departament que dirigeix Rovira ha assegurat que la correcció dels errors de la resolució "es publicarà el més prompte possible i garantirà els drets dels sol·licitants".

"FALLES INFORMÀTIQUES"

La Conselleria d'Educació ha explicat que s'ha recopilat un informe elaborat pel servei d'informàtica per a la gestió educativa de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) que posa de manifest que el procés s'ha vist afectat per una sèrie de falles informàtiques que han generat un resultat erroni en la publicació d'algunes adjudicacions. L'informe està datat el 12 d'agost.

A més dels problemes informàtics, "s'han produït altres derivats de la mala planificació de l'equip de la Conselleria anterior, ja que la programació no es va complir, ni es va executar, ni tampoc es va informar el nou equip de la Conselleria de la situació en què es trobava el procés", ha indicat Educació.

Segons la Conselleria, l'informe assenyala que el procés d'adjudicació de l'inici del curs 2023/2024 "no ha estat com els cursos anteriors", sinó que "s'ha complicat amb dos elements singulars que han impactat seriosament: el concurs d'estabilització de funcionaris interins i el canvi de cos dels professors tècnics de formació professional".

El concurs d'estabilització de funcionaris "ha implicat que milers de docents interins canviïn la seua relació jurídica a funcionaris de carrera, sense passar pels processos habituals d'oposició i pràctiques. Això ha suposat desenvolupar programes informàtics adhoc molt diferents, que van saltar-se certes validacions sobre les dades establertes".

També es recull que "el canvi de cos de professors tècnics de FP ha implicat tres processos addicionals de milers de docents": "En primer lloc, una reprogramació de totes les especialitats que tenen els docents afectats del cos 3. En segon lloc, tots els funcionaris de carrera del cos a extinguir de professors tècnics de FP (cos 3) han passat, bé al cos de secundària (anomenat cos 2), bé al nou cos de sectors singulars (anomenat cos P), depenent si tenen un grau universitari o no el tenen".

"En tercer lloc --continua l'informe--, tant els que han passat al cos 2 com els que han passat al cos P han de poder optar a les mateixes places, cosa que no havia ocorregut mai. Aquests condicionants impacten seriosament sobre els programes informàtics existents i les dades emmagatzemades a les bases de dades, establint requisits totalment nous i imprevistos".

L'informe assenyala, segons la Conselleria, que aquests dos elements singulars "es van dur a terme, i així ha sigut la realitat, amb la urgència que imposaven els terminis establits per la Direcció General de Personal Docent (DGPD). I aquesta urgència no va donar molt marge per a una anàlisi exhaustiva dels procediments ni, per tant, a unes proves necessàries en temps i forma".

També s'apunta que des de la Direcció General de Personal anterior "no es va actuar correctament, ja que no es va sol·licitar la implementació de les actualitzacions dels programes informàtics que pogueren suportar els nous procediments".

Així, Educació ha afegit que l'informe indica que el procés "es va fer sobre la marxa i sense existir un control de qualitat i sense que es poguera fer un testeig prèvi necessari que haguera garantit el correcte funcionament del sistema". Com a conseqüència de la falta d'actualització del sistema informàtic s'han produït errors com ara que algunes dades es van introduir en camps no vàlids, la qual cosa va generar una ordenació incorrecta dels opositors de 2023.

CONCENTRACIÓ

Representants de STEPV han assistit aquest dilluns al matí a una concentració convocada pel professorat afectat davant de la seu de la Conselleria, segons han explicat en un comunicat. El sindicat ha estat escoltant les persones concentrades i ha traslladat les diferents incidències a la Conselleria. Entre les seues peticions, que es repetira l'adjudicació, tal com s'ha decidit finalment.

STEPV ha detallat que entre aquests errors estan els que afecten el professorat tècnic de FP, ja que només s'han adjudicat places als que han passat al cos A1, però no als que romanen en el cos A2. Ha precisat que també s'ha adjudicat incorrectament el personal en pràctiques, les places sol·licitades s'han assignat a altres col·lectius, i han desaparegut persones de les llistes, com és el cas de alguns docents interins.

STEPV espera que la nova adjudicació "es publique correctament i no s'hagen de lamentar nous errors". "El professorat afectat ha hagut d'esperar fins al 10 d'agost per a conéixer el seu destí a partir de l'1 de setembre i ara ha vist que s'han adjudicat malament les places a pocs dies d'iniciar el curs", ha criticat.

En aquest sentit, el sindicat ha recordat que "hi ha quasi 22.000 places oferides en les adjudicacions i, per tant, quasi 22.000 persones esperant confirmar quina serà la seua plaça de treball el curs que ve".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal