Compromís presenta una queixa al Síndic de Greuges per l'ús del valencià en les xarxes socials de la Generalitat Compromís presenta una queixa al Síndic de Greuges per l'ús del valencià en les xarxes socials de la Generalitat
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Compromís presenta una queixa al Síndic de Greuges per l'ús del valencià en les xarxes socials de la Generalitat

Compromís ha presentat una queixa davant el Síndic de Greuges per l'ús del valencià en els perfils de la Generalitat en les xarxes socials, ja que assegura que concretament la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca fa un ús de la llengua "fora de tota normativa lingüística" elaborada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).


"Hem observat recentment en les publicacions de comptes oficials de la Generalitat Valenciana en xarxes socials, concretament de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, un ús del qual suposadament és el valencià fora de tota normativa lingüística elaborada per l'AVL", resa l'escrit presentat per Compromís davant el Síndic, amb data 24 d'agost.


En aquest, la coalició subratlla que d'acord amb l'article 41 de l'Estatut d'Autonomia l'Acadèmia Valenciana de la Llengua és "la institució de la Generalitat de caràcter públic que té per funció determinar i elaborar la normativa lingüística del valencià", i recalca que aquesta normativa lingüística "és d'aplicació obligatòria a totes les institucions públiques valencianes".


Per tant, Compromís sosté que aquestes publicacions en comptes oficials de la Generalitat en xarxes socials "estan incomplint la normativa lingüística d'aplicació i el mateix Estatut d'Autonomia".


A més, afegeix que resulta "especialment flagrant aquest incompliment quan el Consell acaba d'efectuar, fa escassos dies, una declaració institucional en defensa del valencià". "Una llengua que, com es pot observar en les últimes declaracions públiques, comunicats de premsa o comunicacions oficials, cuiden i practiquen a la perfecció", ironitza la formació.


Per tot això, ha formulat aquesta queixa perquè el Síndic de Greuges "es pronunciï sobre aquest tema" i pugui iniciar "les diligències pertinents" per a assegurar "un ús estatutari de la llengua" per part de la Generalitat, així com garantir que "totes les comunicacions oficials de la Generalitat i les seves administracions es facin de manera efectiva en valencià".



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal