Compromís acusa al PP de donar l'esquena als menors tutelats a Torrevieja Compromís acusa al PP de donar l'esquena als menors tutelats a Torrevieja
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Compromís acusa al PP de donar l'esquena als menors tutelats a Torrevieja

La portaveu adjunta de Compromís en Les Corts, Aitana Mas, ha acusat al PP de "donar l'esquena a la infància" després que el president de la Generalitat, Carlos Mazón, anunciara que el centre de Torrevieja destinat a acollir persones menors tutelades per l'administració i persones amb diversitat funcional "exclourà els xiquets i xiquetes amb necessitats d'acolliment".

Mazón va assenyalar aquest diumenge que a aquest centre "se li donarà exclusivament l'ús que tenia destinat des de la seua construcció" el que servirà per a "esmenar l'error que va cometre l'anterior Consell".

Mas ha assegurat que aquesta decisió de Mazón demostra que el PP té "molt interioritzat el discurs de Vox contra 'els menes'", "a qui tracten com si foren delinqüents i no xiquets i xiquetes amb la necessitat d'estar amb una família".

"Perquè existeix una emergència residencial per a aquestes persones que tenen una vida ja suficient difícil com perquè l'administració vinga a tractar-los com apestats. Necessiten un lloc on estar abans de ser integrats en una família d'acolliment", ha destacat l'exconsellera de Polítiques Inclusives, que ha subratllat que en la Vega Baja tenen un "important dèficit de places d'acolliment per a aquestes persones".

Mas ha recordat que aquest centre estava en desús per part de l'Ajuntament de Torrevieja fins que ho va assumir la Generalitat Valenciana. El passat setembre el govern del Botànic va licitar per valor d'un milió d'euros la reforma de la residència, la qual va lligada als pressupostos autonòmics d'infància i als fons europeus. Mas ha alertat de la possibilitat que aquests es perden per la decisió de Mazón.

"L'anunci de Mazón i l'actitud de l'Ajuntament de Torrevieja del PP perquè no hi haja un centre d'acolliment per a xiquetes i xiquets és pura ideologia. Per una banda volen amagar a aquestes persones amb una gran necessitat d'afecte i atenció, i per l'altra assumeixen el discurs de l'extrema dreta sobre els menors tutelats, el qual amaga racisme i la negació dels drets humans que tant molesten a l'extrema dreta", ha tancat Mas.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal