CCOO PV Adverteix que els errors en l'assignació de places docents persisteixen i amenacen l'inici del Curs Escolar en la Comunitat Valenciana CCOO PV Adverteix que els errors en l'assignació de places docents persisteixen i amenacen l'inici del Curs Escolar en la Comunitat Valenciana
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CCOO PV Adverteix que els errors en l'assignació de places docents persisteixen i amenacen l'inici del Curs Escolar en la Comunitat Valenciana

El sindicat CCOO PV ha alertat que la correcció més recent en l'assignació de places docents per part de la Conselleria d'Educació "continua tenint errors" i ha assegurat que la prova prèvia en la publicació anunciada pel departament de José Antonio Rovira "no ha millorat la situació".

Segons el sindicat, "gairebé un terç" del personal docent que participa en aquestes assignacions "no té destinació per al proper curs, amb les conseqüències que això comporta: planificació, conciliació familiar, recerca d'allotjament, etc.". Això afecta principalment a la plantilla no fixa en els centres docents valencians.

CCOO PV ha assenyalat que l'assignació de funcionaris del cos de mestres va haver de ser corregida una vegada més el dijous, ja que contenia "molts errors" i un grup de vacants que "no s'havien introduït en el sistema".

El sindicat ha advertit que el testatge anunciat pel Departament de Personal per garantir una assignació transparent i amb garanties jurídiques "està fallant".

A més, CCOO adverteix que reben avisos de que en les assignacions del cos de mestres "falten vacants" com en la llista anterior, hi ha direccions de centres que "manquen d'espais previstos en l'acord de plantilles i del pla d'actuació per a la millora". D'altra banda, també s'han detectat "algunes vacants que no existeixen als centres".

Pel que fa a l'assignació de funcionaris de secundària, CCOO afirma que "hi ha més errors" i especifica que hi ha "més de 45 persones que s'han assignat d'ofici sense tenir en compte cap de les seues peticions". Un error que ja havia estat "advertit anteriorment", afegeix.

"No obstant això, hem detectat que no s'han corregit els errors en el funcionariat de carrera amb destinació provisional sense assignar. Aquestes persones tenen preferència sobre altres assignades i és un error que té un efecte dominó en la resta de la llista de les seues respectives especialitats", ha advertit.

Per això, des del sindicat han considerat que, malgrat l'existència d'un nou procediment de l'eina informàtica d'assignació, "no s'han corregit els errors que poden ser constitutius de vulneració de drets en la preferència de les llistes de persones a assignar" i que pot generar "una allau de reclamacions amb resolucions difícils".

Des de FECCOOPV també han advertit que si aquests errors no es resolen abans del 11 de setembre, "les classes no començaran amb tot el professorat necessari i amb normalitat".

En aquest sentit, han recalcat que la responsabilitat d'unes assignacions "justes i transparents" recau sobre qui en té la gestió, la Conselleria, "com sempre ha estat". "Les excuses per les herències són un intent de justificació que no convenç i que no resol el problema real que afecta el personal docent pendent de tenir una plaça per començar el curs amb normalitat", han subratllat.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal