Carrera espacial del Segle XXI: NASA vs. Xina a l'Exploració Lunar Carrera espacial del Segle XXI: NASA vs. Xina a l'Exploració Lunar
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Carrera espacial del Segle XXI: NASA vs. Xina a l'Exploració Lunar

LA NASA ha ensenyat aquest dimarts a la premsa les instal·lacions del Centre Espacial Kennedy (KSC) a Cap Canaveral (Florida, EUA), destinades a les naus del programa Artemis, que té com a objectiu tornar a la Lluna i després explorar Mart amb la cooperació d'altres països i empreses privades.

En 2024 orbitaran la Lluna els quatre integrants de la missió Artemis II i a partir de 2025 està previst l'alunizatge.

"Això és real, no és un somni", va dir el comandant de l'Artemis II, Reid Wiseman, assenyalant la nau Òrion, a bord de la qual viatjarà el 2024 fins al satèl·lit terrestre per orbitar-lo juntament amb altres tres companys: el pilot afroamericà Victor Glover, l'especialista de missió Christina Hammock Koch –primera dona que vol més enllà de l'òrbita terrestre baixa– i l'especialista canadenc Jeremy Hansen.

A partir de finals de 2025 està previst llançar la missió Artemis III per alunizar amb tripulació al nostre satèl·lit, i després una IV posterior. Les naus Òrion d'aquestes missions també es troben a la mateixa nau industrial del KSC, juntament amb el Mòdul Europeu de Servei que tindran associat i que ha estat construït per l'empresa europea Airbus.

Càpsula Òrion per a la missió Artemis II en el Centre Espacial Kennedy. / EFE/Ana Mengotti

Pam Melroy, viceadministradora de la NASA, va destacar la importància de la cooperació internacional en Artemis, amb 28 signataris del programa, i que es "sentaran precedents i normes de comportament per als humans en el sistema solar".

Per la seua part, l'administrador de la NASA, Bill Nelson, va expressar el seu entusiasme per la històrica missió Artemis II a l'òrbita lunar, la primera tripulada al satèl·lit en més de 50 anys, i va precisar que "tornem" per "aprendre a viure en un entorn de l'espai profund durant llargs períodes de temps".

Després de més de 50 anys, anem a tornar a la Lluna, a una Lluna diferent, i tornar a salu.

Bill Nelson (administrador de la NASA)

"Anem a tornar a una Lluna diferent" i "tornar a salu", amb la col·laboració de socis comercials i internacionals, va declarar Nelson, qui també va assenyalar que, si culmina amb èxit aquesta missió al voltant de la Lluna, la missió Artemis III alunitzarà al pol sud del satèl·lit.

Carrera espacial amb la Xina

En aquest context de retorn a la Lluna i creació de bases permanents a la seua superfície, l'administrador de la NASA va reconèixer que EUA es troba en una "carrera espacial amb la Xina" per arribar abans: "No vull que la Xina arribe primera al pol sud (de la Lluna) i diga: 'És nostre. Fora'. Volem estar segurs que està disponible per a tots i protegir els interessos de la comunitat internacional".

També va recordar les paraules de John F. Kennedy i el seu compromís amb l'exploració espacial i el viatge a la Lluna: "Ens va dir que anàrem a la Lluna, no perquè siga fàcil, sinó perquè és difícil. I l'espai és difícil. És la superació d'aquest entorn tan dur el que ens omplirà com a descobridors". "Per això anem a tornar a la Lluna i després viatjar a Mart", va assegurar.

El comandant Wiseman va coincidir en assenyalar que la mesura de l'èxit de l'Artemis II és poder després veure els seus companys a la superfície lunar i les persones que seguiran els seus passos caminant a Mart i tornant a la Terra.


Crònica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal