Bétera es prepara per a celebrar les seues Festes d'Agost: del 12 al 22 Bétera es prepara per a celebrar les seues Festes d'Agost: del 12 al 22
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera es prepara per a celebrar les seues Festes d'Agost: del 12 al 22

Del 12 al 22 d'agost, Bétera s'ompli de llum i color per a celebrar les Festes de la Mare de Déu d'Agost. Durant aquestes deu jornades, l'aroma de l'alfàbega, la pólvora i el color del confeti prenen el protagonisme en el municipi, on les arrels, les tradicions i els costums locals cobren vida en cada esdeveniment programat.

Els Majorals han treballat amb esforç i dedicació per a preparar les Festes, en les quals les vertaderes protagonistes seran les Obreres del 2023, Aina Mollà i Paula Ros com a Obreres Fadrines, i Mariola Ferrando i Cristina García com a Obreres Casades.

La pre-festa s'iniciarà el divendres 11 d'agost amb la tradicional Entrada de la Murta, on els Majorals ompliran els carrers de la població amb murta. Aquest esdeveniment, que començarà al Castell de Bétera i recorrerà els carrers fins al recinte firal de l'Albereda, donarà el tret d'eixida a les festes.

El 12 d'agost, les Festes seran inaugurades oficialment amb la Presentació de les Obreres i Majorals 2023, que inclourà una recepció a les autoritats a la Casa Consistorial.

Després de la presentació, l'actuació d'Andy i Lucas marcarà l'inici dels dies més importants i rellevants de les Festes.

El dia 13 a la nit, tindrà lloc el concurs de paelles, seguit per l'actuació de l'Orquestra La Pato que farà ballar a tots els assistents.

El 14 d'agost, la tradicional Dansà organitzada per l'associació local l'Aljama de Bétera serà el punt destacat, seguida de la Nit d'Albaes que posa en valor el cant tradicional valencià.

La Rodà del 15 d'agost, en honor a la Verge de l'Assumpció, serà el moment més significatiu de les Festes. Les Alfàbegues, amb les Obreres Fadrines Aina Mollà i Paula Ros, brillaran pels carrers de la població fins a arribar a la parròquia de la Puríssima Concepció. Durant el recorregut, els Majorals llançaran més de 14 tones de confeti, afegint color i diversió al dia.

Després de la Rodà, les Obreres Casades Mariola Ferrando i Cristina García esperaran a la porta de l'església per a col·locar les mantilles a les Obreres Fadrines. Aquest emotiu acte congrega nombrosos veïns i veïnes.

A la vesprada, la processó en honor a la Verge de l'Assumpció acompanyada de Sant Roc comptarà amb la participació de Majorals i Obreres, així com autoritats i convidats. Al final, els Majorals llançaran el coet de luxe, una tradició única de Bétera.

La nit culminarà amb l'Ave Maria a l'Església de la Puríssima i el Cant d'Albaes a la porta de l'Ajuntament.

La Coetà, el Retaule i Altres Actes Emblemàtics

Després del Cant d'Albaes, la nit de la Coetà inundarà els carrers de llum i pólvora. La Cordà dels Majorals serà observada pel públic al carrer Gascón Sirera, abans que la Coetà, a càrrec de les penyes coeteres de Bétera, engalanen el municipi amb un espectacle inigualable.

El Retaule del 16 d'agost, amb la participació de cantaors i versadors, donarà vida a la música tradicional. El matí següent, els més joves gaudiran d'un musical de Disney protagonitzat per Gisela i, a la nit, el musical The Talent prendrà l'escenari.

La Cordà Infantil del 17 d'agost permetrà als xiquets participar d'una experiència similar a la Coetà. La Coetà del Gos continuarà amb l'espectacle de focs dels Majorals.

Mercat Medieval, Concerts i Altres Atraccions

El Mercat Medieval, inaugurat el 18 d'agost al voltant del Castell, oferirà productes diversos i espectacles per als visitants.

El Ball de Torrent, protagonitzat per les Obreres i Majorals 2023, mostrarà balls tradicionals. Seguirà un homenatge a les generacions anteriors per continuar amb aquesta festa única.

Durant les Festes, diversos cantants convidats, com Andy & Lucas, Juan Magán, La Fuga, els Mojinos Escozios i David Bustamante, oferiran concerts al recinte de l'Albereda.

Les Festes en Honor a la Mare de Déu d'Agost de Bétera conclouran el 22 d'agost amb l'elecció de les Obreres 2024, seguit de la Processó de la Vuitava i un emotiu comiat dels màxims representants. L'actuació estel·lar de David Bustamante serà l'últim acte d'una celebració que uneix tradició i diversió, convidant a tots els veïns a sumar-se a les Festes del proper any.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal