Augment salarial del 12%: El sector d'hostaleria d'Alacant consolida un conveni colectiu amb visió de futur Augment salarial del 12%: El sector d'hostaleria d'Alacant consolida un conveni colectiu amb visió de futur
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Augment salarial del 12%: El sector d'hostaleria d'Alacant consolida un conveni colectiu amb visió de futur

  Els sindicats FeSMC UGT-PV i CCOO Servicios, juntament amb les patronals HOSBEC, APHA, APEHA i AEHTMA, han ratificat aquest dilluns el nou conveni col·lectiu del sector d'hostaleria per a la província d'Alacant. Aquest acord preveu un increment salarial del 12% en els quatre anys de vigència, fins al 31 de desembre de 2026.

A més, el conveni inclou qüestions relacionades amb els drets laborals i les novetats vinculades al personal fix discontinu, tal com s'ha recollit en la reforma laboral. Es preveu un increment del 4% per a l'any 2023 (incloent el 1% ja contemplat per la clàusula de desviació de la inflació que va entrar en vigor el 1 de gener), un 3% per als anys 2024 i 2025, i un 2% per a 2026, amb revisions segons l'IPC.

El conveni està en línia amb l'Acord Estatal de Negociació Col·lectiva (AENC) i aborda punts importants com la promoció de l'estabilitat en l'ocupació, l'aplicació de la llei de conciliació familiar i els dies de permís retribuït, així com el reforçament de la seguretat i la salut en el treball.

Amb aquest nou conveni, destaquen que la província d'Alacant es configura com una destinació turística nacional "més atractiva i amb més estabilitat i pau social perquè el personal treballador del sector d'hostaleria puga desenvolupar-se professionalment".

La Consellera de Turisme, Nuria Montes, ha afirmat que el conveni col·lectiu "estabilitza totes les relacions laborals en els pròxims quatre anys". "És un èxit absolut perquè garantix un període de pau social i relacions estables per consolidar l'activitat turística", ha ressaltat.

En aquest sentit, ha subratllat que es tracta del "principal conveni d'hostaleria i allotjament de la Comunitat Valenciana" i ha assegurat que cobrix prop de 50.000 treballadors. A més, ha afirmat que "és l'acord tècnica i econòmicament més avançat de tota la Comunitat Valenciana i el que millors condicions recull".

La consellera també ha posat de relleu el pes del sector hoteler en aquest conveni col·lectiu de la província d'Alacant, "representant el 80% de la taula empresarial". No obstant això, ha recordat que tots els acords han estat aprovats "per unanimitat".

'DIÀLEG SOCIAL', CLAU DEL CONVENI

Així mateix, ha agraït tant als sindicats com a les organitzacions empresarials que han participat en aquesta negociació "la seua capacitat per arribar a un acord, deixant de costat les diferències que els podien separar i prioritzant els punts en què s'ha pogut coincidir perquè aquest conveni es convertisca en una realitat".

En aquest sentit, ha ressaltat el "diàleg social i l'exercici de responsabilitat" dut a terme per tots els membres de la taula negociadora, ja que, com ha remarcat, "s'ha desenvolupat sense cap tipus de conflicte ni mobilitzacions".

Finalment, ha elogiat "la idoneïtat" del moment de la signatura d'aquest acord, "en un moment oportú, a les portes d'agost, el mes gran de la temporada turística".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal