CronicaCampdeTuria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Segons l'acord adoptat pel Ple (publicat el 10 d'agost en el BOP) i proposat per l'equip de govern dirigit per Vicent Mompó (PP), els 31 diputats i diputades provincials (13 del PP, 12 del PSOE, 3 de Compromís, 2 de VOX i 1 d'Ens Uneix) percebran un total de 1.800.000 euros anuals en la seua totalitat.

L'acord recull l'assignació als que formen part de l'equip de govern (PP, Ens Uneix i VOX) i als que tots ells han rebut Delegació amb competències en alguna matèria i als que estan en l'oposició. Així mateix, l'acord -publicat el dia 10 en el BOP- acorda que tot Diputat o Diputada que ho sol·licite podrà tindre dedicació exclusiva, bé en un 100% o en un 75%, a la seua elecció. A més, els Diputats podran cobrar com a compensació pel transport a la seu un total de 250 euros si el seu municipi es troba a una distància de fins a 19 km, 410 euros si és fins a 40 km, 615 euros fins a 59 km, 820 euros fins a 79 km i 80 euros fins a 90 km.

En la distribució han estat alliberats per la Diputació la totalitat dels 12 diputats del PP, 1 d'ells al 75%; del PSOE han estat 8 del total de 12 que té el partit. De COMPROMÍS han estat 2 del total de 3 que té, 1 de VOX i 1 d'Ens Uneix que exerceix de Vicepresidenta.

Les quantitats que conformen els salaris seran actualitzades anualment (durant la legislatura) amb l'IPC.

Els Diputats Provincials i Camp de Túria

Els Diputats provincials són triats pels partits judicials que formen la província, per i de entre els regidors electes de tots els Ajuntaments de cada partit judicial, prèvia confecció de les llistes dels partits polítics que hagen concorregut a les eleccions. Per la qual cosa en teoria es reuneixen els regidors electes per cada partit judicial de cada partit al qual li correspon Diputat (en el cas de Camp de Túria PP i PSOE) i trien el seu representant en la Diputació Provincial. L'electe/a no deixa de tenir el seu càrrec de regidor, pel que qualsevol emolument que cobre de l'Ajuntament (sempre que no siga per dedicació exclusiva) és compatible amb el que cobra en la Diputació - dietes, asistències a plenaris i comissions, etc.

En el cas de Camp de Túria Nàquera i Serra són del partit judicial de Sagunt i es dóna la circumstància que Sant Antoni de Benaixeve té un Diputat Provincial, però electe d'entre els regidors del partit Judicial de València (Sant Antoni pertany a dit partit judicial des de la seua segregació de Paterna), per tant els 3 regidors electes com a Diputats Provincials corresponen als vots que COMPROMÍS va obtindre en el partit judicial de València que comprén municipis com Torrent, Mislata, Catarroja, Sedavi, Paterna, la pròpia ciutat de València; es a dit tota la comarca de l'Horta  i també Sant Antoni de Benaixeve.

Al final de l'article es pot veure una relació de tots els partits i dels Diputats Provincials electes, tots ells també exerceixen, bé com a regidors o com a alcaldes(ses en els seus municipis. A l'esquerra del nom apareix un asterisc (*) en aquells que han optat per la seua lliberació, és a dir, per cobrar dedicació exclusiva, bé al 100% o 75% I NO SÓN DE L'EQUIP DE GOVERN, en les quanties del quadre que segueix, a les quals s'hauran d'afegir les indemnitzacions referides pels desplaçaments i així mateix, les assistències als seus plens i comissions, o institucions en les quals representen el seu municipi en cada cas. En el càlcul més baix un Diputat/da amb un 75% de dedicació exclusiva pot percebre en total, entre els 50.000 i els 55.000 euros bruts anuals (contabilitzant la Diputació i el seu Ajuntament). En el cas de salari major, podrien acostar-se àmpliament als 85.000 euros. Sense comptar el President que ja percep quasi 84.000 euros de la Diputació.

A més la Diputació pagarà la Seguritat Social corresponent de cada Diputat o Diputada.


El quadre que reflecteix l'acord és el següent:
    

Esta es la relació de Diputats i Diputades Provincials els que formen part del govern porten la referència (GOV o PRES)  amb el salari que aixó indica la tabla anterior.   L'opossició s'assenyala amb un asterisc (*) en el cas de dedicació exclusiva

I després de la relació es pot trobar una imatge amb el nombre de Diputats electes que han correspost a cada partit judicial, segons els vots que cada partit ha obtingut .


Partit Judic  Diputats Municipi
  PARTIT POPULAR (13)
Xàtiva Vicente José Mompó Aledo (PRES) Gavarda
Alzira Francisco Teruel Machí (GOV) Benimodo
Gandía Avelino Mascarell Peiró (GOV) Jaraco
Lliria Reme Mazzolari Tortajada (GOV) Liria
Requena Ricardo Gabaldón Gabaldón (GOV) Utiel
Sagunt María Paz Carceller Llaneza (GOV) Puçol
València Juan Ramón Adsuara Monlleó (GOV) Alfafar
Torrent Amparo Folgado Tonda (GOV) Torrent
València Francisco A. Comes Monmeneu(GOV) Massanasa
València Inmaculada González Martorell(GOV) Picassent
València Laura Sáez Martínez (GOV) Carlet
València Pedro Antonio Cuesta Tobajas (GOV) Meliana
València María del Rocío Gil Uncio (GOV) València
  PARTIT SOCIALISTA (12)
Alzira Neus Garrigues Calatayud Pobla Llarga
Gandía (*)Vicent Mascarell Tarrazona Gandía
Xàtiva (*)Roger Cerdà Boluda Xàtiva
Lliria (*)María Dolores Celda Lluesma Marines
Sagunto (*)Jorge Vidal Miguel Sagunto
Sueca (*)Jordi Mayor Vallet Cullera
Valencia Nuria Campos Moragón Paterna
València Carlos Fernández Bielsa Mislata
València Empar Folgado Ros Aldaia
València (*)Rafael García García Burjassot
València (*)Eva Ángela Sanz Portero Benetuser
València (*)Vicente Zaragozá Alberola Silla
  COMPROMIS (3)
València María  Dolors Gimeno Valero Catarroja
València (*)Josep Antoni Riera Vicent Meliana
València (*)Pau Andrés Anglés Sant Antoni de B.
  VOX (2)
Valencia Sergio Herrero Rosario Rocafort
València Sergio Pastor Martínez (GOV) Manises
   Ens UNEIX (1)
Ontinyent Natalia Enguix Martínez (GOV) Ontinyent





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal