Sumar es compromet a corregir la infrafinançament autonòmic i impulsar canvis en habitatge i energia a València Sumar es compromet a corregir la infrafinançament autonòmic i impulsar canvis en habitatge i energia a València
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sumar es compromet a corregir la infrafinançament autonòmic i impulsar canvis en habitatge i energia a València


  


Díaz va estar acompanyada per Íñigo Errejón i els candidats al Congrés per València, Alacant i Castelló. Àgueda Micó, número 1 a la llista, també Ibañez (Iniciativa) el número 2 i Nahuel González (EUPV) el 3, tots tres per València.

    

En un ambient festiu, Sumar ha tornat al teatre Olympia de València, on va tenir lloc el naixement d'aquesta plataforma el 2021. Tres anys després, amb la candidatura formalitzada per al 23 de juliol, Yolanda Díaz s'ha compromès a corregir un dels principals problemes que afecta als valencians: la infrafinançament autonòmic. Díaz ha recordat que cada valencià rep 178 euros menys que la mitjana espanyola a causa d'un sistema "obsolet" que té previst reformar el 2024. "Anem a treure els papers i ho arreglarem d'una vegada per totes", va afirmar l'actual vicepresidenta.

En termes generals, Díaz va explicar que aquesta reforma es complementarà amb canvis integrals en l'àmbit tributari. "No pot ser que una perruqueria pagui un 17,5% d'impostos i una multinacional només un 3,8%", va declarar, assenyalant que a través d'aquesta correcció es podrien obtenir els fons necessaris per compensar un sistema discriminatori per a la Comunitat Valenciana. "La finançament es tradueix en escoles sense barracons, serveis de qualitat en sanitat i una atenció social eficient", va subratllar.

Un altre tema central en la seva intervenció va ser l'habitatge i el dret a tenir una llar digna. Sumar es compromet a frenar els preus de lloguer, continuant amb una mesura que limitava l'augment de l'arrendament a un 2% i que el Partit Socialista no va voler renovar. Díaz va assegurar que l'habitatge deixarà de ser un article de luxe mitjançant restriccions addicionals i la construcció d'un parc públic d'habitatges, especialment a les grans ciutats on els preus del lloguer s'han disparat.

També es va fer referència als preus de l'energia i els alts beneficis obtinguts per les grans empreses energètiques, mentre els llars patien els alts costos. "S'ha acabat aquest negoci lucratiu, anem a dividir les empreses elèctriques i necessitem agències públiques d'energia que puguin intervenir en les decisions clau, tal com hem fet amb l'excepció ibèrica", va recordar Díaz.

En l'esdeveniment, Díaz va estar acompanyada per Íñigo Errejón i els candidats al Congrés per València, Alacant i Castelló. Àgueda Micó, número 1 a la llista, també Ibañez (Iniciativa) el número 2 i Nahuel González (EUPV) el 3, tots tres per València. Es van presentar les demandes valencianes a Madrid, incloent la finançament autonòmic, la condonació del deute històric, la regulació de les macroplantes fotovoltaiques i la transferència de les Cercanies, entre altres aspectes.

Tot això s'aconseguirà amb el suport de Yolanda Díaz, qui és descrita com "l'única capaç d'enfrontar-se als grans empresaris" i com la primera dona treballadora que podria convertir-se en presidenta d'Espanya.

En resum, Yolanda Díaz, líder de Sumar i vicepresidenta segona del Govern, es compromet a "arreglar d'una vegada per totes" la infrafinançament autonòmic a la Comunitat Valenciana el 2024. A més, proposa mesures per frenar els preus del lloguer, reformar el sistema de tributs i intervenir en el sector energètic. El partit també defensa altres demandes valencianes, com la transferència de les Cercanies i la implementació de la llei d'igualtat lingüística.

      


      

    

         
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal