Yolanda Díaz reafirma la confiança en un nou govern progresista a Espanya i descarta les possibilitats de Feijóo Yolanda Díaz reafirma la confiança en un nou govern progresista a Espanya i descarta les possibilitats de Feijóo
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz reafirma la confiança en un nou govern progresista a Espanya i descarta les possibilitats de Feijóo

La vicepresidenta segona del Govern en funcions i líder de Sumar, Yolanda Díaz, s'ha reafirmat en què té la "seguretat democràtica" que hi haurà un nou govern progressista a Espanya i no només no concedeix al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, cap possibilitat d'èxit en una hipotètica investidura sinó que, a més, li avisa que el seu lideratge al capdavant del partit que va guanyar les eleccions del 23 de juliol "s'apaga".

Així s'expressa Díaz en una entrevista al diari italià 'La Repubblica' en la qual declara el seu "orgull" pel fet que Espanya haja "guanyat a la barbàrie" i frenat en les urnes una possible aliança del PP amb Vox.

"Estic molt orgullosa del que ha passat a Espanya, perquè són les primeres eleccions en molt temps a Europa en les quals el futur ha vençut al passat. El poble espanyol ha dit en veu alta que no vol tornar enrere", ha presumit, contrastant aquesta situació amb la que viu Itàlia, a la qual es refereix com "un laboratori de proves per a la dreta i l'extrema dreta".

ATURAR L'ONADA REACCIONÀRIA A EUROPA

A més, ha presentat el resultat de les eleccions del diumenge com a preludi del que, segons el seu pronòstic, ocorrerà a les eleccions europees de l'any vinent quan confia que també s'aturarà l'"onada reaccionària" a Europa. "Aquí hem demostrat que se'ls pot derrotar, i també ocorrerà a Europa", ha dit en l'entrevista, recollida per Europa Press.

En aquest context, ha assegurat que Feijóo "no té cap possibilitat" d'arribar a La Moncloa. "Va ser derrotat democràticament el diumenge passat i crec que les seues possibilitats d'èxit són nul·les. Aquest partit que ara proposa pactes d'Estat és el mateix que porta anys vetant la renovació del poder judicial. El lideratge de Feijóo s'apaga avui al meu país", ha sentenciat.

I és que Díaz diu tenir la "seguretat democràtica" que la coalició progressista podrà reeditar el Govern. "Els espanyols van votar el diumenge i validaren la política del Govern de coalició. És més, ens han dit que volen que es donen més passos", ha enfatitzat.

En aquest context, ha cridat a les forces "progressistes i democràtiques" del país a "estar a l'altura" i "garantir" investidura de Pedro Sánchez. "Vull transmetre tranquil·litat: la situació és complexa, però la política és diàleg i arribar a acords, fins i tot amb formacions que no pensen com nosaltres", ha garantit.

Preguntada sobre quins marges de diàleg existeixen amb l'ex president català Carles Puigdemont i Junts, els vots dels quals són decisius, i que fins ara han posat com a condició per a aquest eventual suport l'amnistia i un referèndum d'autodeterminació, Díaz ha posat l'accent en què "el diàleg és la clau de tot".

DISCRECIÓ

"Ha de ser serè i basat en el respecte --ha abonat--. Hem de moure'ns amb discreció, analitzar el punt de partida, tots sabem que el nostre punt de vista és diferent al seu, i veure quines possibilitats hi ha de trobada. És la nostra responsabilitat trobar la manera d'arribar a un acord".

Díaz ha recordat que Sumar ja ha encarregat a l'exdiputat Jaume Asens que establisca un diàleg amb les formacions catalanes i ha incidit en què treballaran "amb discreció". En aquest sentit, ha rebutjat valorar les condicions que Junts ha plantejat com a punt de partida.

"No valoraré cap posició, a mesura que avancen les converses podrem expressar-nos", s'ha limitat a dir, recalcan, això sí que "en democràcia ha d'existir sempre el màxim respecte a la legalitat vigent, i per descomptat a la Constitució".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal