Yolanda Díaz proposa concedir 20.000 euros als joves que compleixen 18 anys per a fomentar l'emprenedoria i la formació Yolanda Díaz proposa concedir 20.000 euros als joves que compleixen 18 anys per a fomentar l'emprenedoria i la formació
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz proposa concedir 20.000 euros als joves que compleixen 18 anys per a fomentar l'emprenedoria i la formació

"No hi ha govern progressista sense Sumar. Per tant, el caràcter decisiu de Sumar és clar. Hi ha partit i anem a guanyar", ha afegit, per a precisar que la seua formació "apel·la a les majories socials a les quals Podem va deixar d'interpel·lar en els últims anys.

"Yolanda Díaz proposa donar 20.000 euros als joves que compleixen 18 anys perquè puguen 'emprendre o formar-se'"

La vicepresidenta segona del Govern, ministra de Treball i candidata de Sumar a la Presidència del Govern, Yolanda Díaz, ha proposat donar 20.000 euros als joves que compleixen 18 anys perquè puguen "emprendre o formar-se".


Així ho ha exposat en una entrevista publicada aquest diumenge pel diari 'El Mundo', en la qual ha subratllat que es tracta d'una proposta "ambiciosa" que pretén "combatre el principal problema d'Espanya, que és la desigualtat".


"Quan un jove assolís la majoria d'edat accediria a aquest ingrés. Emprendre no pot estar lligat a l'origen dels pares. Ho diu algú que va muntar un despatx d'advocats demanant un préstec", ha assenyalat Díaz, per a precisar que els fons per a aquesta proposta eixirien dels impostos amb un "cost fiscal i un impacte del 0,8% del PIB". "Parlem d'uns 8.000 milions d'euros", ha especificat.


A més, ha afirmat que es tracta d'una proposta "conservadora" perquè "hi ha activitats que no es sustenten amb 20.000 euros", però ha reivindicat que "afavorirà projectes cooperatius i col·lectius" i servirà per "ajudar al posicionament dels joves".


"A Espanya ser jove és molt difícil. Encara més quan hem tingut governs 'nini', perquè no han donat ni solucions ni alternatives a la joventut", ha afegit en explicar aquesta mesura que considera necessària com a pujar el Salari Mínim Interprofessional (SMI).


En aquest sentit, ha assenyalat que tot i que el president del Govern, Pedro Sánchez, diga que l'economia va com "una moto" i les dades macroeconòmiques siguin bones, "això no es correspon amb la microeconomia".


"Si la mitjana salarial són 1.542 euros al mes, vol dir que la gent viu malament. Em causa estupor veure com alguns polítics s'agafen només a uns dades i obliden altres. La realitat és que hi ha un 12,7% d'atur", ha indicat.


Díaz, que també ha insistit en la seua proposta de reduir la jornada laboral a 37,5 hores setmanals "sense perdre productivitat ni rebaixar els salaris", ha reaccionat també al canvi de posició del PP sobre la reforma laboral.


"FEIJÓO NO TÉ ESCRÚPOLS"

En aquest context, ha advertit que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, "no dóna confiança". "Al matí diu una cosa i a la vesprada la contrària", ha criticat, per a alertar que Feijóo ha avançat que "si arriba al Govern farà ajustos" en la reforma laboral.


"Per tant no se n'han de fiar. Sè molt bé els ajustos que farà i tenen a veure amb la temporalitat laboral i l'article 15. És un home que projecta incerteses", ha advertit, per a afegir que "Feijóo no té escrúpols ni paraula": "La seua única vocació és aconseguir el poder al preu que siga".


També ha assenyalat que "no ajuden" els "canvis de posició" de Sánchez i ha defensat que quan es fan "s'ha de comparéixer i explicar-los". En aquest sentit, ha apuntat concretament a la preocupació en Habitatge després del Consell de Ministres que "va eliminar el topall de lloguer".


SUMAR, "DECISIU"

Qüestionada sobre que Sánchez presente a Sumar com un "ticket electoral", Díaz ha advertit que "quan els polítics fan això mostren fragilitat" i ha lamentat que des de la Presidència "interessa" fer de Sumar "una muleta del PSOE".

"No hi ha govern progressista sense Sumar. Per tant, el caràcter decisiu de Sumar és clar. Hi ha partit i anem a guanyar", ha afegit, per a precisar que la seua formació "apel·la a les majories socials a les quals Podem va deixar d'interpel·lar en els últims anys.

La vicepresidenta segona del Govern ha mostrat també la seua preocupació per un possible Govern amb Feijóo de president i el líder de Vox, Santiago Abascal, en la vicepresidència. "És un Govern deliberadament pensat contra les empreses, contra els treballadors, contra el diàleg social, les dones i les persones LGTBI. I a favor d'aquests pocs que representen les grans rendes. Estan disposats a trepitjar, com ja fan, els drets de les dones i de les persones LGTBI", ha sentenciat.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal