Yolanda Díaz demana la desvinculació de la SEPI d'Hisenda per impulsar la política industrial Yolanda Díaz demana la desvinculació de la SEPI d'Hisenda per impulsar la política industrial
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz demana la desvinculació de la SEPI d'Hisenda per impulsar la política industrial


"La política industrial se hace depender de Hacienda está condenada al fracaso", diu en Cádiz que farà de la SEPI una agència industrial sense tuteles d'Hisenda


La líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha reivindicat davant del candidat del PP, Alberto Nújez Feijóo, i l'expresident Mariano Rajoy que el bloc progressista tornarà a governar i continuarà amb la senda ja iniciada de la pujada del salari mínim interprofessional i la reforma laboral. Ha demandat la mobilització del vot obrer per donar una "lecció democràtica" a la dreta.


A més, ha promés convertir la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) en una agència industrial "moderna" que no puga dependre del Ministeri d'Hisenda, com ocorre ara, perquè fer-la dependre d'aquest departament la condemna al "fracàs".


"Hem tingut ministres que ens han dit que la millor política industrial és aquella que no existeix (...) Eixiu a votar el 23J a Sumar que anem a generar indústria", ha indicat durant un míting a Càdiz juntament amb els candidats en la circumscripció Esther Gil, Raúl Ruiz i Leticia García.


Durant la seua intervenció, la també vicepresidenta segona ha reclamat la reincorporació dels treballadors acomiadats d'una subcontracta (Mecamansol) de Navantia Càdiz, amb els quals s'ha reunit i els ha transmés la seua solidaritat.


També ha demandat que els treballadors es mobilitzen el 23J per donar una "lecció democràtica" a les dretes, destacant com porta fent des que va començar la campanya que el vot a Sumar val "doble" perquè "guanya drets" i "garanteix el Govern de coalició".


MISSATGE A RAJOY I FEIJÓO: LA REFORMA LABORAL CONTINUARÀ

Després, s'ha referit a l'acte que han tingut Feijóo i Rajoy a Pontevedra per reivindicar que ha sigut ella qui ha pujat el salari mínim i ha reformat el marc laboral que va deixar l'expresident, mesures que continuaran juntament amb altres noves, com la reducció de la jornada laboral i elevar el SMI. "Anem a continuar canviant la vida de la gent", ha recalcat.


Aquest matí en un acte prèviament a Sevilla Díaz havia subratllat que la presència de Sumar en la coalició és garantia d'aplicar mesures i reprovava l'actitud del PSOE com el retard a l'hora d'aplicar la primera pujada del salari mínim.


"És veritat que ens ha costat molt treure coses en el Govern, hem tardat nou mesos a pujar el salari mínim interprofessional i no era la patronal qui ho impedia, eren el nostre soci", ha dit. Una frase que ha emprat per criticar l'Executiu progressista càrrecs com el vicesecretari d'Organització del PP, Miguel Tellado, que a les xarxes ha llançat que "Espanya no mereix un govern on els seus membres dediquen tot el temps a atacar-se mútuament" i que cal "derogar el sanchisme".


POLÍTICA INDUSTRIAL SENSE TUTELA D'HISENDA

D'altra banda, Díaz ha destacat que ha aconseguit reduir la taxa d'atur però queda "molt per fer", conscient que és un problema a la província de Càdiz i que el seu programa, amb mesures decidides per a la reindustrialització, portaran "futur" per a la comarca.


A més, ha indicat que una de les mesures és reconvertir la SEPI en una agència d'industrialització moderna que tinga més recursos i que no depenga d'Hisenda, i crear milers d'ocupacions de qualitat. "Quan la política industrial es fa dependre d'Hisenda està condemnada al fracàs", ha explicat per remarcar una altra diferència amb el seu soci de coalició en matèria econòmica, com porta enfatitzant des de la campanya.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal