Des que la regidora Isabel Montaner va trencar la coalició amb Esquerra Unida de l'Eliana, ha estat actuant sense contar amb la coalició i ara conjuntament amb els regidors de VOX i PP enfront de les propostes del grup socialista liderat per Salva Torrent. El fet que al PSPV-PSOE li faltara un sol regidor ha estat el moment de tombarli totes les propostes d'organització del seu govern. Un govern que naix de la investidura del passat 17 de juny.
Aquesta estranya aliança ha funcionat. La incoherència de COMPROMÍS es repeteix també a l'Eliana amb el vot continuat i conjunt de la dreta i l'extrema dreta. En el cas de la regidora Isabel Montaner un actitud similar en la legislatura del 2015 legislatura del 2015 va finalitzar sent alliberada en el consistori pel mateix Salva Torrent en fer perillar el govern progressistes.
Recentment, Esquerra Unida denunciava l'actitud d'Isabel Montaner, que en el mateix moment de prendre possessió va decidir trencar la coalició i treballar per lliure i sense rendir comptes.
Tots els punts del ple d'organització han estat tombats amb aquest estrany acord entre els regidors de l'oposició. Amb això, és evident que es pretén ofegar el govern progressista de l'Eliana, en aquest cas, el govern socialista.
La sintonia en el vot entre els tres grups de l'oposició -PP, Compromís i Vox- s'ha posat de manifest en les votacions de cadascun dels punts de la proposta de l'equip de govern.
L'acord negatiu dels grups de l'oposició (aliats) ha fet que amb els nou regidors que sumen el PP, amb 7, Vox i Compromís, s'hagen anat tombant cada un dels punts per 9 vots a 8 fins a arribar a un final del ple en el qual l'alcalde, Salva Torrent, ha demanat explicacions. Els ha instat a donar la cara i explicar al poble de l'Eliana per què estaven votant en contra de constituir, per exemple, una junta de portaveus, en la qual cada grup tindria representació. Davant l'intent d'intervenció d'un veí que estava entre el públic a la sala de plens, Torrent no li ha donat la paraula.
La proposta d'acord que no ha sigut aprovada recollia la relació de càrrecs en règim de dedicació exclusiva o parcial amb dret a retribució, les assignacions als grups municipals i les indemnitzacions per assistència, així com la relació de llocs de confiança i la seua remuneració.
L'acord contemplava quatre regidors de l'equip de govern socialista amb dedicació exclusiva, amb un sou de 46.490 euros bruts anuals en 14 pagues, mentre que l'alcalde no percebrà retribucions per l'exercici del càrrec.
Cada grup municipal rebria 2.500 euros a l'any i per cada regidor 550 euros a l'any. A més, cada regidor cobraria 270 euros per assistència als plens tant ordinaris com extraordinaris.
Tampoc s'ha aprovat la designació dels representants en els òrgans supramunicipals, entre ells la Mancomunitat Camp de Túria i la constitució de la Junta de Portaveus.
En aquest sentit, l'alcalde ha insistit a l'oposició que "caldria explicar el vot, perquè un pot entendre que es vote en contra de les retribucions per al que siga, però que es vote en contra de la creació de la junta de portaveus o de la composició de les comissions informatives, no ho puc entendre".
Per aclarir el succeït, ha explicat que va convocar els tres portaveus dels grups per a traslladar-los la proposta i que Compromís "no ha fet cap proposta", mentre que Vox vota el que vota, "però les reunions són secretes i no ho puc dir", i el PP té unes exigències que "no són acceptades".
Cap comentari :