València s'alça contra la censura i les retallades en una manifestació multitudinària València s'alça contra la censura i les retallades en una manifestació multitudinària
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

València s'alça contra la censura i les retallades en una manifestació multitudinària

Més de 300 organitzacions valencianes s'han adherit a la convocatòria d'aquesta mobilització, que ha partit a les set de la vesprada des de la plaça de l'Ajuntament de València.

Manifestació al centre de València en rebuig a "la censura i els retalls" en drets socials per part de governs d'"un perfil ultraconservador com el que han configurat a la Comunitat Valenciana el PP i Vox". "No donarem ni un pas enrere", adverteixen els participants, que proposen "una representació més plural, amb més color i ganes de vida que rebutgi l'odi i la confrontació".

La pancarta de capçalera d'aquesta acció, que porta el lema de 'Pel nostres drets, ni un pas enrere', està composta per deu persones que representen cadascuna de les causes que uneixen les entitats que han impulsat la marxa.

La portaveu de la Coordinadora Feminista, Càndida Barroso, ha mostrat en declaracions als mitjans la "preocupació per la censura i els retalls" i per veure "com s'ha constituït el govern de la nostra comunitat amb un perfil molt conservador, que nega el canvi climàtic o en el qual preval el dret dels bous".

De la mateixa manera, ha criticat que vagen "en contra" dels drets de les dones –s'ha referit a la presidenta de Les Corts, Llanos Massó, a qui ha acusat d'"assetjar" dones que acudien a clíniques d'interrupció de l'embaràs– o del col·lectiu LGTBI, amb l'exemple de la retirada de bancs pintats amb la bandera de l'arc de Sant Martí a Galapagar (Madrid). "Molestem la meitat de la població, els molesta que exercim els nostres drets", ha lamentat.

Cara a les eleccions del 23J, ha expressat la seua esperança que puga "continuar un govern progressista". "Som optimistes, creiem que podrem continuar", ha assegurat.

En arribar a la plaça de la Mare de Déu, els artistes Pau Alabajos, Tesa e Inés Saavedra han llegit un manifest en què han reivindicat el dret a la "igualtat real", el respecte a la diversitat sexual, la memòria democràtica, viure "plenament en valencià" o la llibertat d'"expressió artística i cultural".

També han defensat la "diversitat ètnica i religiosa", l'impuls a la cooperació internacional per "la pau, la justícia social i la ciutadania global", un medi ambient "sà i sostenible", una educació i sanitat pública, pensions "de qualitat", polítiques inclusives "per atendre la discapacitat i la dependència", la defensa d'una vivenda "digna" i els "drets laborals i sindicals".

(EP)
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal