Un total de 55 cines valencians s'adhereixen al programa per a fomentar el retorn a les sales dels majors. Mira el llistat Un total de 55 cines valencians s'adhereixen al programa per a fomentar el retorn a les sales dels majors. Mira el llistat
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un total de 55 cines valencians s'adhereixen al programa per a fomentar el retorn a les sales dels majors. Mira el llistat

El llistat dels 29 de València  pots trobar-ho al final, el cinema "per a majors de 65 anys" serà tots els dimarts i a 2 euros

   Un total de 55 cinemes de la Comunitat Valenciana s'adhereixen al programa per a fomentar el retorn a les sales dels majors de 65 anys. La mesura impulsada pel Govern central, que va a permetre que un dia a la setmana les entrades de cinema tinguen un preu reduït de 2 euros per a 9,5 milions de persones, s'engega el dimarts 11 de juliol

   D'aquesta manera, les persones majors de 65 anys podran anar al cinema a un preu reduït de 2 euros, un dia a la setmana, en qualsevol dels 55 espais d'exhibició valencians que s'han acollit la mesura impulsada pel Govern per a fomentar la volta a les sales. Per províncies, a Alacant s'han incorporat 23 cinemes; a Castelló, 3; i a Valencia, un total de 29.

   En tota Espanya, s'han adherit un total de 420 establiments privats, el 64,22% del total que, segons dades de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), s'estimava que podien acollir-se a aquest programa de subvencions directes dirigit a un dels segments del sector cultural més afectats per la pandèmia. Entre tots, sumen més de 3.000 pantalles de projecció distribuïdes pel territori.

   Segons el Reial decret aprovat pel Consell de Ministres el passat 13 de juny, a proposta del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, la mesura permetrà que un dia a la setmana, preferiblement els dimarts o un altre dia en el cas de les sales que solament obrin durant el cap de setmana, les persones de 65 anys o més puguen accedir al visionat d'una pel·lícula per 2 euros. Les entrades solament es podran expedir en les taquilles de les sales, prèvia identificació de la persona i l'acreditació de la seua edat.

   El programa compta amb un pressupost de 10 milions d'euros a càrrec dels Pressupostos Generals de l'Estat 2023. Les sales rebran la quantia de la subvenció depenent del nombre d'entrades venudes amb preu reduït, segons siga la diferència entre el seu preu ordinari i el preu reduït de dos euros, amb un import màxim subvencionable de tres euros per entrada.

   Una vegada concedida la subvenció, el pagament es realitzarà amb caràcter bimestral. Així, abans del 30 de setembre del 2023 s'abonarà la quantitat corresponent a les entrades venudes entre l'1 de juliol i el 31 d'agost; i abans del 30 de novembre, la quantitat de les entrades venudes entre l'1 de setembre i el 31 d'octubre. Les beneficiàries hauran de justificar l'activitat realitzada amb anterioritat a rebre el pagament que li correspon.

   Aquesta subvenció és compatible amb altres ajudes de qualsevol administració o ens públic o privat que tinguen la mateixa finalitat, fomentar l'accés a les sales de cinema.

HÀBITS DESPRÉS DE LA PANDÈMIA

   Des de l'Executiu central assenyalen que les persones de 65 anys o més constitueixen el grup d'edat que més està tardant a reprendre els hàbits d'assistència al cinema en sales previs a la pandèmia.

   Així, en l'assistència al cinema s'observen encara notables diferències entre franges d'edat: si el 49,3% dels joves de 20 a 24 anys va acudir almenys una vegada a l'any al cinema entre 2021 i 2022, eixe percentatge cau fins al 6% en la població de més edat.

   De tots els sectors culturals, el cinema és un dels més afectats, encara hui, per la pandèmia. Les mesures sanitàries preses arran de la covid van provocar un important descens en l'assistència mitjana a les sales de cinema en el públic espanyol, una assistència que no acaba de recuperar-se. Malgrat els repunts experimentats el 2022, el sector encara es troba aproximadament amb un 40% menys d'espectadors en relació amb la mitjana dels anys 2017 al 2019.

   Aquesta mesura, recalquen, està alineada amb els objectius del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. El seu component 24 persegueix facilitar l'accés a la cultura i fomentar el trànsit cap al nou entorn digital que permeta la incorporació de noves possibilitats i realitats. També en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides es reconeix la salvaguardia i la promoció de la cultura com dos finalitats de per si mateix.

   El nou programa de subvencions directes se sumisca a les ajudes directes a les sales que el Ministeri de Cultura i Esport va engegar per a contrarestar els efectes de la covid-19. El 2022, va destinar més de 10 milions d'euros a 232 empreses i entitats, i un total de 476 sales d'exhibició repartides per tot el territori.

Cinemas a València per 2 euros per a persones de mes de 65 anys els dimarts 

-Abc Gran Turia de Valencia

-Abc Park de Valencia

-Ocine Aqua de Valencia

-Cinestudio D'Or de Valencia

-Yelmo Cines de Valencia

-Babel de Valencia

-Cines MN4 de Alfafar

-Abc Gandia

-Auditori de Burjassot

-Avenida El Perelló

-Terraza Tugar de Gandia

-Tívoli de Burjassot

-Cineapolis El teler de Ontinyent

-Yelmo Cines Vidanova Parc

-Cines Axion Premium GAndia

-Cines Axion Xàtiva

-Cines Victoria Cullera

-Kinépolis Alzira

-Cinesa Bonaire

-Alucine Puerto de Sagunto

-Utiye de Ontinyent

-Cine Olimpia Oliva


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal