Tensions internes a Compromís pel senador: Amenaçes de trencament de la coalició i de litigi judicial Tensions internes a Compromís pel senador: Amenaçes de trencament de la coalició i de litigi judicial
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Tensions internes a Compromís pel senador: Amenaçes de trencament de la coalició i de litigi judicial


La designació de l'expresident de Les Corts, Enric Morera, com a senador territorial de Compromís, ha generat tensions dins de la coalició política. Carles Mulet, fins ara senador de Compromís pertanyent a Iniciativa, ha manifestat que aquesta elecció marca "un abans i un després" per al partit. A més, ha advertit que molts membres d'Iniciativa estan a favor de trencar definitivament amb la coalició, cosa que implicaria la desaparició de la mateixa.

En una entrevista amb "Europa Press", Mulet ha qualificat la situació com a "greu" i ha assenyalat que tots els fronts estan oberts, tant el polític com el judicial. En el camp polític, ha afirmat que molts membres d'Iniciativa estan a favor de la ruptura total amb la coalició, ja que consideren que no hi ha voluntat de canvi després d'aquesta elecció.

En l'aspecte judicial, Mulet ha anunciat que demanarà a Iniciativa que porti aquest assumpte als tribunals, ja que considera que l'acord és vinculant. Si no s'accepta, ha assegurat que ell mateix prendrà mesures legals com a afectat.

Mulet ha criticat la tendència dels membres de Més a "quedar-se amb tot" des que Mónica Oltra ja no és part de la coalició. Considera que volen adquirir el control de la marca i els càrrecs, sense valorar la presència d'Iniciativa en la coalició.

La tensió interna a Compromís s'agreuja amb aquests esdeveniments, i l'executiva d'Iniciativa es reunirà per valorar la situació. La coalició es troba ara en una encrucijada, amb la possibilitat de la seua desaparició com a opció real si no es troba una solució satisfactòria per a tots els partits implicats.  


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal