Esquerra Unida critica el govern 'extremadament conservador' encapçalat per Carlos Mazón i compartit amb Vox Esquerra Unida critica el govern 'extremadament conservador' encapçalat per Carlos Mazón i compartit amb Vox
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Esquerra Unida critica el govern 'extremadament conservador' encapçalat per Carlos Mazón i compartit amb Vox

Esquerra Unida (EUPV) valora negativament la formació del govern de la Generalitat encapçalat pel 'popular' Carlos Mazón i compartit amb Vox, al considerar que és un Consell "extremadament conservador" en què "el Partit Popular accepta les tesis més reaccionàries de Vox".

"Ni rastre de les competències en matèria de qualitat democràtica o memòria democràtica, que desapareix en la seua totalitat i es deixa de costat un deure elemental de qualsevol democràcia, com és la reparació de les víctimes de la dictadura", lamenta aquest partit, que formava part del Govern del Botànic junt amb PSPV, Compromís i Podem.

En un comunicat, EUPV denúncia que PPCV i Vox "no han dubtat a posar al front de Les Corts Valencianes a una de les seues màximes exponentes, l'ultracatòlica antiavortista Llanos Massó, i no han dubtat a seguir la mateixa tendència en el Consell".

A més, al seu judici, el nou acord de govern deixa en un segon pla qüestions tan vitals per a la joventut i la societat com l'habitatge, la transparència o la participació ciutadana. "El mateix ha succeït amb la cooperació valenciana al desenvolupament--adverteix-- que en aquesta última legislatura amb Esquerra Unida al comandament havia aconseguit xifres històriques i s'havia convertit en tota una insígnia del poble valencià mentre ara queda invisibilitzada en una vicepresidència com una clara mostra de desinterés".

Davant d'això, la coordinadora general d'EUPV, Rosa Pérez Garijo, reivindica que l'espai polític que representa el seu partit "no es pot substituir": "Seguirem defensant als carrers tots aquells valors i lluites que sempre ens han caracteritzat".

Aquesta mateixa vesprada, la militància d'Esquerra Unida participarà a títol individual en les mobilitzacions convocades pel teixit associatiu per a reclamar una mobilització en les eleccions generals del 23J i revalidar el Govern progressista d'Espanya.

Com a candidat al Congrés per Compromís-Sumar i membre de l'executiva d'EUPV, Nahuel González aprofita per a fer "una crida massiva a les treballadores i els treballadors perquè es mobilitzen a les urnes aquest diumenge i es conseguesquen blindar els drets amb Yolanda Díaz com a primera presidenta del Govern.

"Davant qualsevol atac als nostres drets, com el veto a revistes culturals en valencià a Borriana, davant qualsevol atac a la cultura del nostre poble, com la retirada del nom del cantant d''Al tall' de l'Auditori de Torrent, davant qualsevol retrocés social de qualsevol dels avanços aconseguits pel Botànic en els últims vuit anys i pels quals portem dècades lluitant, des d'Esquerra Unida estarem defensant la llibertat i els drets de la societat valenciana en general i de la classe treballadora i dels sectors més vulnerables en particular. Seguim en la lluita", proclamen.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal