Suport públic a la ministra Diana Morant davant de l'episodi de masclisme en el debat electoral Suport públic a la ministra Diana Morant davant de l'episodi de masclisme en el debat electoral
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Suport públic a la ministra Diana Morant davant de l'episodi de masclisme en el debat electoral

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha rebut aquest dimecres suports públics de diverses companyes de govern, tant del PSOE com de Sumar, després que transcendira "l'exemple de masclisme" que va mostrar amb ella el candidat del PP Esteban González Pons en un debat electoral.

El diari digital Infolibre ha publicat un vídeo amb extractes d'un debat entre els caps de llista per València al Congrés, en el qual tant Pons com el de Vox, Carlos Flores, criden repetidament per les seues inicials a Morant i a la candidata de Sumar, Àgueda Micó, mentre ells es tracten de vostè i pel seu cognom.

En eixe debat, que va tindre lloc el dijous passat, Morant va demanar a Pons un tractament de respecte similar al que ella li donava, en un dels moments també recollits en el vídeo d'Infolibre, publicat aquest dimarts i que ha retuitejat la mateixa ministra de Ciència amb un missatge on qualifica de "senyorots" a Pons i Flores.

"Falta d'educació i masclisme", segons Calviño
La vicepresidenta primera del Govern, Nadia Calviño, en declaracions a la premsa a Madrid, ha assenyalat que "tots els qui hagen vist el vídeo veuran que és un exemple de falta de respecte, de falta d'educació i de masclisme".

"Tractar les representants femenines en els debats pel nom de pila mentre elles s'adrecen als homes amb tot el respecte cridant-los senyor i pel seu cognom, i a més tractar de ridiculitzar a aquestes persones, fa evident que PP i Vox són el mateix, que no tenen cap mena de respecte pels drets de les dones", ha afegit Calviño.

Calviño creu que "on entren PP i Vox, surten pels aires els drets de les dones", segons ha recalcat als periodistes, després que abans ja haguera donat suport a Morant amb un tuit en aquest sentit, on indicava que el PP i Vox són "cada vegada més iguals".

La ministra d'Hisenda i vicesecretària general del PSOE, María Jesús Montero, també ha tuitat el seu suport a Morant "davant d'aquesta mostra de masclisme i condescendència del senyor Pons i del senyor Flores".



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal