Sumar proposa prohibir l'exportació d'armes a països violadors de drets humans i defensa l'autodeterminació del poble sahraui Sumar proposa prohibir l'exportació d'armes a països violadors de drets humans i defensa l'autodeterminació del poble sahraui
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sumar proposa prohibir l'exportació d'armes a països violadors de drets humans i defensa l'autodeterminació del poble sahraui

Voluntat de prohibir exportacions d'armes a països que vulneren els Drets Humans i defensa de l'autodeterminació dels sahrauís

Sumar aposta per promoure la revisió i auditoria dels Programa Especials d'Armament i altres despeses associades als plans de Defensa, per dotar-los de més transparència, i prohibir l'exportació de material ofensiu a països que vulneren els drets humans, tant a nivell estatal com europeu.

Alhora, mitjançant el seu programa electoral, aposta pel "desplaçament progressiu de les garanties de seguretat de l'OTAN, cap a una autonomia estratègica integral al servei de la ciutadania europea i no de la indústria armamentista". D'aquesta manera, defensa un espai europeu de seguretat sotmès a control democràtic.

ACORD DE PAU ALINEAT AMB LES ASPIRACIONS D'UCRAÏNA

Respecte a la guerra d'Ucraïna, Sumar proclama que continuarà la seva "solidaritat integral" amb el país veí i aspira a enfortir la via diplomàtica per aconseguir, quan les circumstàncies ho permeten, una "pau justa i duradora alineada amb les aspiracions del poble ucraïnès i amb les resolucions de l'Assemblea General de les Nacions Unides".

Un dels punts rellevants del programa és la qüestió del Sàhara, on promet donar "marxa enrere amb celeritat" al canvi de posició adoptat el 2022 pel PSOE, en avalar el pla d'autonomia marroquí, i recolzar "plenament el dret a l'autodeterminació del poble sahrauí, en el si de les Nacions Unides, tant en les instàncies regionals com en les relacions bilaterals amb el seu veïnatge sud.

També defensa la revisió dels acords comercials amb el Marroc, crear una comissió sobre la responsabilitat històrica amb el poble sahrauí.

FI A L'"APARTHEID" DE LA SOCIETAT PALESTINA

D'altra banda, aposta per avançar en el reconeixement de l'Estat palestí i pel compliment del dret internacional a la zona per "posar fi a l'ocupació i a les pràctiques d'apartheid de la societat civil palestina".

En matèria migratòria, la candidatura que encapçala Yolanda Díaz contempla desenvolupar un reglament de la llei reguladora del dret d'asil i apostar per un nou pacte migratori en el si comunitari i internacional, perquè el Mediterrani deixi de ser una "fossa comuna", liderant una coalició internacional en aquest sentit.

A més, fomentarà una llei de transparència de tots els acords migratoris amb tots els països, apostarà per una política de mobilitat humana amb drets i fomentar corredors segurs i humanitaris.

El document de propostes de Sumar també recull la ratificació del tractat sobre la prohibició d'armes nuclears i l'aplicació dels diferents instruments per reduir-les.

D'altra banda, demana la revisió "en profunditat de la política d'exportació d'armament, tant a nivell estatal com europeu, per prohibir la venda d'armes a països que vulneren els drets humans i assegurar la plena aplicació del tractat sobre comerç d'armes".

REESTRUCTURACIÓ DEL FMI I EL BANC MUNDIAL

També defensa una completa revisió de l'arquitectura internacional de pau i seguretat, incloent el Consell de Seguretat de l'ONU, davant de la "incapacitat manifesta" de donar resposta a conflictes com els d'Ucraïna, Iemen, Etiòpia o República Democràtica del Congo, entre molts altres.

El programa també inclou el suport de Sumar a una reestructuració profunda del sistema de Nacions Unides i d'organismes com el Fons Monetari Internacional i el Banc Mundial perquè siguin organismes més transparents, dotar-los de capacitat operativa i de mecanismes de rendició de comptes.

A més, la candidatura promourà la creació d'una agència fiscal internacional i un tribunal de justícia econòmica per jutjar els crims financers transnacionals, recuperar la jurisdicció internacional per perseguir casos de vulneració de drets humans o lesa humanitat i un pla de xoc, a nivell comunitari, que prioritzi la lluita contra els paradisos fiscals reformant la llista "negra" en aquesta matèria de la UE amb criteris "més exigents".

REFLEXIÓ SOBRE EL PASSAT A AMÈRICA Llatina SENSE REVISIONISME

Respecte a Amèrica Llatina, Sumar es compromet a impulsar els vincles amb els governs progressistes al continent i promoure una "reflexió col·lectiva" amb els "països germans" sobre el "passat, present i futur comú", allunyats de "qualsevol forma de revisionisme o instrumentalització interessada".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal