Sumar fitxa a l'escriptora Elizabeth Duval com la seua portaveu de feminismes i drets LGTBi Sumar fitxa a l'escriptora Elizabeth Duval com la seua portaveu de feminismes i drets LGTBi
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sumar fitxa a l'escriptora Elizabeth Duval com la seua portaveu de feminismes i drets LGTBi

   Duval assegura que impulsarà un feminisme "obert i integrador": "Mai he participat en debats per a cavar trinxeres o sectarisme"

   Sumar ha anunciat aquest dimarts la incorporació de la filòsofa i escriptora Elizabeth Duval com la seua portaveu de campanya en matèria de feminisme, igualtat i drets i llibertats LGTBI.

   Segons desgranen des del partit que lidera la vicepresidenta Yolanda Díaz, Duval és un "referent intel·lectual" en el país que va a impulsar, des de Sumar, un "feminisme obert, dialogant i integrador" per a ampliar drets i avançar en la construcció d'una Espanya lliure, diversa i orgullosa".

   A través de les xarxes socials, Duval ha publicat un comunicat després de ser designada com a referent de la campanya en feminisme i drets LGTBi per a explicar que encara que va rebre amb cert "vertigen" la proposta, afronta aquesta responsabilitat amb il·lusió i confiant estar a "l'altura".

   Després, la també activista trans ha reflexionat que "quedar-se fora" en la crítica política haguera sigut allò "fàcil", però que allò difícil és "intentar canviar les coses" al mateix temps que ha destacat que és "importantíssim elevar el nivell de la discussió pública" en aquest país i que la joventut ha de fer-se càrrec de la tasca de transformar el país.

SENSE SECTARISME: EL FEMINISME NO ÉS UN PATRIMONI "XICOTET"

   Al seu torn i en declaracions a 'La Sexta', Duval ha destacat que el feminisme "no és solament un patrimoni xicotet" o "una defensa d'un col·lectiu xicotet", sinó un projecte polític i referència intelectural "per a tothom".

   "A mi sempre se'm trobarà ací. Jo mai he participat ni en els debats culturals, ni en els debats feministes, ni en cap tipus de debat, per a cavar cap trinxera o sectarisme", ha agregat Duval per a agregar que se li ha encomanant la tasca d'un feminisme "integrador i obert".

   Finalment, ha destacat que s'integra a Sumar perquè creu en la candidata a la Presidència del Govern, Yolanda Díaz, que li va demanar donar eixe pas avance com a independent per a donar un "horitzó de certeses" de cara a la pròxima dècada.

TRAJECTÒRIA

   Durant la seua trajectòria literària i intel·lectual, Duval ha publicat assajos com 'Después de lo trans' o 'Melancolía'. En el cas d'aquest últim llibre, la pròpia Díaz va participar al costat de l'escriptora en la seua presentació que va tindre lloc a Madrid el passat 13 d'abril.

   D'aquesta forma, Duval se suma a l'elenc d'incorporacions de Sumar al seu equip de campanya, com el cas del secretari de Drets Socials, Nacho Álvarez (Economia), la dirigent de Podem Alejandra Jacinto (Vivienta), l'eurodiputada Maria Eugenia Rodríguez Palop (coordinadora de campanya), i el seu company a Brussel·les Ernest Urtasun, que exerceix el portaveu de l'equip de la candidatura.

   Nascuda a Alcalá de Henares, Duval és llicenciada en Filosofia per la Paris 1 Panteó-Sorbona i Filologia Francesa per la universitat Sorbona Nova, així com Secretària d'Igualtat del Sindicat de Periodistes de Madrid.

   Al seu torn, Duval va acudir al llançament oficial de la candidatura a la Presidència del Govern de Díaz, que va tindre lloc el passat 2 d'abril en un acte multitudinari en el poliesportiu madrileny Antonio Magariños. També ha assistit a altres esdeveniments relacionats amb Díaz i del seu projecte polític.

   En la presentació de la seua obra 'Melancolía', l'escriptora va defendre la necessitat de recuperar alguna cosa tan important com la "esperança" en la política, per a resaltar que la vida dels partits estiga marcada pel "cortoplacisme" dels cicles electorals cada quatre anys.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal