Sumar convocarà després de l'estiu la seua assemblea general per a armar orgànicament el projecte de Yolanda Díaz Sumar convocarà després de l'estiu la seua assemblea general per a armar orgànicament el projecte de Yolanda Díaz
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sumar convocarà després de l'estiu la seua assemblea general per a armar orgànicament el projecte de Yolanda Díaz

  El portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, ha anunciat que el partit instrumental convocarà la seua assemblea general, el seu màxim òrgan segons els seus estatuts, després de l'estiu per a desenvolupar l'estructura orgànica del projecte liderat per la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz.

En declaracions a 'Antena 3', recollides per Europa Press, ha detallat que "van a per totes" en la posada en marxa d'aquest projecte, on el resultat electoral del 23J és un "punt de partida".

D'aquesta forma, ha indicat que la seua prioritat és establir la conformació i suports parlamentaris per a un govern de coalició i després desplegar l'organització de Sumar, que és un altre dels seus grans objectius.

Segons els estatuts de Sumar, l'assemblea general és l'encarregada de triar la futura direcció del partit, que es coneix com a Mesa de Coordinació, i d'aprovar els documents normatius i les ponències polítiques de la formació.

En el text que estableix les bases del partit s'indica que l'Executiva estarà formada per entre tres i deu persones, segons decideixi l'assemblea general.

Dins de la futura estructura directiva, hi haurà una Presidència, una Secretaria i la Tresoreria del partit, amb atribucions que inclouen l'aprovació de pressupostos anuals i de campanya, la gestió dels comptes i patrimoni de la formació, l'establiment de quotes als afiliats, l'aprovació o denegació de sol·licituds d'afiliació, o la validació, si escau, de coalicions i acords postelectorals, així com la presentació de candidatures a les eleccions on concorri Sumar. Els estatuts també permeten la doble afiliació, tant a Sumar com a altres organitzacions.

INSISTIX AL PSOE PER A NEGOCIAR JA EL GOVERN DE COALICIÓ

D'altra banda, Sumar ha insistit en la seua invitació al PSOE per a iniciar ja les negociacions per a definir l'estructura ministerial del futur Govern de coalició, i sobretot, "actualitzar" el programa de govern atès que en aquesta legislatura s'han quedat moltes coses pendents.

I és que, com ha relatat Urtasun, el resultat del 23J deixa clar que solament hi ha una investidura possible, ja que PP i Vox no sumen suficients escons i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, no té opcions de ser president, especialment quan el PNB ahir va descartar per complet eixe escenari.

Així, el portaveu de Sumar ha subratllat que mentre es treballa en l'estructura i continguts programàtics del futur Govern progressista, paral·lelament s'ha d'entaular el diàleg per a recaptar el suport de les diverses forces parlamentàries, on volen posar damunt de la taula mesures socials, millora de la sanitat i abordar la problemàtica del lloguer, entre altres qüestions.

Finalment, ha confiat que les converses entre totes les parts acabaran "de forma fructífera", doncs "ningú entendria" que es repetira una nova convocatòria electoral que donara una "segona oportunitat" a PP i Vox.





   


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal