Sordo (CCOO) i Álvarez (UGT) demanen 'vot massiu' per a reeditar un govern progressista: 'Ens juguem drets,' Sordo (CCOO) i Álvarez (UGT) demanen 'vot massiu' per a reeditar un govern progressista: 'Ens juguem drets,'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sordo (CCOO) i Álvarez (UGT) demanen 'vot massiu' per a reeditar un govern progressista: 'Ens juguem drets,'

   

    Els secretaris generals d'UGT, Pepe Álvarez, i CCOO, Unai Sordo, han cridat aquest dijous a la "participació de la classe treballadora" i al "vot massiu" per als partits "progressistes" i han advertit que en les eleccions generals del 23 de juliol "ens juguem els drets que hem aconseguit".

   Així s'han pronunciat aquest dijous en una assemblea conjunta de delegats celebrada a València, on han presentat les seues propostes per a les eleccions del 23J, que inclouen una nova d'indústria, abordar la regulació de la jornada laboral de 32 hores, reforçar el sistema d'indemnització per acomiadament improcedent, una reforma fiscal més progressiva i un pacte integral de cures, entre unes altres.

   Unai Sordo ha advertit que "en aquestes eleccions està en joc molt més que el turisme o l'intercanvi que puga haver-hi en un govern. Està en joc com es configura la societat espanyola de les pròximes dècades en un moment d'intensíssimes transformacions econòmiques, socials i geopolítiques".

   "Volem cridar el vot massiu de la classe treballadora i volem que aquest vot pivote entorn de les qüestions que verdaderament afecten a les condicions de vida. Això va de servicis públics, salaris, protecció social (...) i no va d'on es volen situar les polèmiques en qüestions que no existeixen, com el terrorisme, o en un altre tipus de qüestions que no tenen pràcticament rellevància en la societat espanyola", ha exposat.

   Sordo ha assegurat que els sindicats no són "partidistes" però tampoc "equidistants": "És evident que volem demanar el vot a les opcions de progrés i reiterar un govern de coalició per als pròxims quatre anys", encara que "ocórrega el que ocórrega", els sindicats continarán "reivindicant el seu paper".

   El dirigent de CCOO ha subratllat que Espanya necessita "una aposta inequívoca pel conjunt dels servicis públics", un reforç de l'atenció sanitària, l'educació pública, el sistema de pensions, un sistema de formació permanent i una estratègia de cures "en clau de país i en clau de futur".

"L'OPORTUNITAT ÉS ARA"

   En eixa línia, ha remarcat que el país, amb els fons europeus, "està en disposició per primera vegada en dècades d'escometre una política sectorial, industrial, que atraga inversió i genere ocupació de qualitat". "L'oportunitat és ara", ha assegurat, però per a això "fa falta un Govern que crea en el sector públic i en una fiscalitat justa i equitativa".

   Unai Sordo ha explicat que el sindicat contempla "amb moltíssima preocupació declaracions com les de l'expresident del Govern José María Aznar apel·lant al fet que es torne com més prompte millor a les polítiques d'austeritat", una decisió que al seu juí suposaria "un suïcidi per al nostre país".

   En el seu document, ha explicat, els sindicats també reivindiquen "una política laboral orientada en línies semblants a com hem sigut capaces de concertar en aquesta legislatura", en la qual a pesar de les crisis s'ha aconseguit un "rècord de cotitzadors a la Seguretat Social" i el Salari Mínim Interprofessional (SMI) "més alt de la nostra història". "Mirem amb preocupació com hi ha un intent de qüestionar fins i tot les dades d'ocupació que avalen que Espanya està en el millor moment de l'ocupació de la seua història", ha comentat.

"NEGACIONISME DE LA DESIGUALTAT"

   D'altra banda, ha demanat un govern que "aprofundisca en la democràcia" i reforce els espais de diàleg. Així, ha expressat "molta preocupació" al fet que, on es configuren "governs de dreta i extrema dreta", "s'està qüestionant radicalment la Constitució i el paper constitucional dels agents socials", i ha posat com a exemple Castella i Leon.

   També ha reivindicat polítiques d'igualtat i criticat el "negacionismo de l'existència de les desigualtats, començant per les de gènere".

"QUE NO ES QUEDEN A CASA"

   En la mateixa línia, Pepe Álvarez ha cridat els delegats sindicals i als treballadors al fet que siguen "conscients que el 23J sobretot ens juguem els drets que hem aconseguit", i a parlar en els seus entorns sobre qüestions com la revaloració de les pensions i la reforma laboral, entre altres polítiques amb les quals s'ha construït "una base" a la qual ha "costat molt" arribar.

   Ha demanat als treballadors "que no es queden a casa" i "participen" per la continuïtat dels drets. "Es necessiten quatre anys més d'un govern de progrés que permeta al nostre país continuar avançant", ha recalcat.

   Álvarez ha exigit als partits polítics "claredat" per a pronunciar-se sobre el seu full de ruta i sobre si van a iniciar un "procés de derogació de les polítiques del govern".

   El dirigent d'UGT ha subratllat que "sense política fiscal no se'n van a poder mantindre algundas de les qüestions estavella" acordades com l'IMV o el sistema de pensions, que requereixen que "els que més tenen tributen més". També ha posat sobre la taula conquistes pendents com la reducció de la jornada laboral mitjançant una modificació de l'Estatut dels Treballadors i augmentar la participació democràtica dels treballadors en el si de les empreses per a "equiparar-nos amb Europa".

   Així mateix, ha exposat que s'ha "d'aprofundir" en la igualtat entre hòmens i dones i pujar el SMI fins a aconseguir el 60% del salari mitjà. "És una directiva europea que Espanya ha de complir", ha defès.

   Álvarez també s'ha referit a les declaracions d'Aznar sobre les polítiques d'austeritat: "És la ruïna per als treballadors del nostre país, per al desenvolupament productiu i per al medi ambient".

"LA ULTRADRETA ESTÀ JA EN LES INSTITUCIONS"

   El secretari general d'UGT ha lamentat que "la ultradreta està ja en les institucions" i que això és "una roín notícia sobretot per a la democràcia", perquè "no és una ideologia més", és "la ideologia que aprofitant la democràcia vol conculcar la democràcia, això és el que ha ocorregut sempre en la història de la humanitat".

   Per açò, ha assenyalat que és "molt important enfortir els drets" dels col·lectius als quals la ultradreta "està intentant castigar més cada dia". "Ara van a per ells, demà van a per els altres", ha advertit.

   Per la seua banda, la secretària general de CCOO PV, Ana García, ha defès que "per a la pròxima legislatura és imprescindible que hi haja un nou model de finançament autonòmic", que tenhga en compte el "deute il·legítim" generat en els últims anys.

    El secretari general d'UGT PV, Ismael Sáez, ha recordat els rescats a la banca i les dificultats financeres de la Generalitat en 2012, per a lamentar que "a voltes la memòria és molt flaca i convé recordar els temps passats". També ha assegurat que "el Govern que s'examina el 23J ha complit" a pesar que "s'està traslladant a la ciutadania que menteix", i ha remarcat que hi ha "fets incontestables" que ho avalen.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal