Riba-roja designada representant d'Espanya en l'Associació Aromes Itinerarium Saluti Riba-roja designada representant d'Espanya en l'Associació Aromes Itinerarium Saluti
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja designada representant d'Espanya en l'Associació Aromes Itinerarium Saluti




L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, va participar ahir en l'Assemblea Extraordinària de l'Associació Aromes Itinerarium Salutis, impulsada per la Universitat de València, que va comptar amb la presidenta executiva de l'entitat Esther Alba i la directora, M.ª Luisa Vázquez de Agredos, així com representants de la resta de països que integren la Xarxa. En l'Assemblea, Robert Raga va ser designat com a representant d'Espanya, que juntament amb Petar Skarpa de Croàcia i Maria Concetta Valenzano del Monestir de Trastevere a Itàlia, completen el panell directiu.

L'Assemblea s'ha realitzat uns dies abans que la Comissió Europea decidisca si aprova la declaració de la Ruta Europea de Farmàcies Històriques i Horts Medicinals, gestionada per l'Associació Aromes Itineratium Salutis, de manera que s'equipararia a altres rutes tan populars com el Camí de Sant Jaume o la Ruta de la Seda.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria es va adherir a l'Associació "Aromes Itinerarium Salutis" al desembre de 2021 després de la signatura de l'Acta Fundacional i dels Estatuts per part de tots els membres espanyols en la seu de la Universitat de València. Aquesta associació internacional té com a finalitat posar en valor i difondre el patrimoni material i immaterial relacionat amb les aromes, enteses com una de les grans claus que sustenta una memòria històrica comuna i la Identitat Cultural euromediterrània. Centra la seua activitat en la defensa, investigació i promoció dels recursos patrimonials turístics naturals, històrics, culturals i econòmics relacionats amb el tema de les aromes.

Aquest projecte reconstrueix un recorregut geohistòric pels llocs representatius del coneixement aromàtic com els apotecaris, jardins botànics i les farmàcies històriques situades en les diferents regions d'Europa, on el coneixement aromàtic ha sigut motiu de diàleg i comparació intercultural i interreligiós des de l'antiguitat.

L'Ajuntament de Riba-roja, a través d'EcoRiba, està implicat en la recuperació de la flora endèmica des del punt de vista forestal, etnobotànic i cultural. Sota la denominació "Aromes del Túria", proposa itineraris pedagògics per a donar a conéixer el ric patrimoni paisatgístic del Parc Natural del Túria i les seues plantes aromàtiques, medicinals i condimentàries, entre altres iniciatives. Un exemple d'això és el jaciment ibèric de la Fonteta Ràquea, que constitueix un dels colmenars històrics més representatius de l'arc mediterrani.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha rebut amb satisfacció el nomenament, que possibilitarà "continuar treballant en la creació d'aquest itinerari cultural que pretén posar en valor els nostres recursos i la seua vinculació amb les aromes de la nostra terra". Afig, "històricament, els habitants de Riba-roja han utilitzat la flora autòctona i naturalitzada amb finalitats alimentàries i medicinals, una tradició que volem posar en valor".



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal