PSPV i Compromís tanquen un pacte per a Diputació amb Bielsa de president i insten Ens Uneix a sumar-se PSPV i Compromís tanquen un pacte per a Diputació amb Bielsa de president i insten Ens Uneix a sumar-se
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

PSPV i Compromís tanquen un pacte per a Diputació amb Bielsa de president i insten Ens Uneix a sumar-se


  El PSPV i Compromís han tancat un pacte, que inclou un decàleg de valors, amb l'objectiu de "reeditar un govern progressista" al capdavant de la Diputació de Valencia, que estaria presidit pel socialista Carlos Fernández Bielsa. Les dos formacions han convidat a Ens Uneix --el partit de l'exsocialista Jorge Rodríguez que té la clau per a decidir l'executiu provincial-- a sumar-se a aquest acord.

Així ho ha donat a conéixer en un comunicat el PSPV-PSOE aquest dimecres, en la mateixa jornada en la qual Ens Uneix haja advertit que "ara com ara" la "única possibilitat de configurar un govern progressista" en aquesta institució "que aisle a l'extrema dreta valenciana és que tant PSOE com Compromís voten" a la seua diputada provincial, Natàlia Enguix, "perquè siga la pròxima presidenta" d'aquesta corporació. Des d'aquesta formació han afegit que reconsiderarà aquesta postura quan el PSPV "siguen un partit fiable" per a ells.

Per la seua banda, PSPV i Compromís han acordat un decàleg de valors per a repetir un acord de progrés en la pròxima legislatura que "garantisca les polítiques d'avanços impulsades en els últims anys a la Diputació de Valencia".

Les dos formacions confien que Ens Uneix "puga conformar conjuntament eixa proposta de valors progressistes i integrar-se en un govern que continue l'etapa il·lusionant que es va iniciar amb Jorge Rodríguez i Toni Gaspar a la Diputació", han recalcat els socialistes.

"CONTINUÏTAT A POLÍTIQUES D'ÈXIT"

"L'objectiu --prossegueixen-- és aconseguir un acord que permeta conformar un govern que done continuïtat a les polítiques d'èxit en avanços socials i transparència desenvolupades des del 2015, les mateixes que reclamen col·lectius socials de tota índole en la província de Valencia, que emplacen les forces progressistes a evitar que la institució provincial caiga en mans de PP i Vox", ha exposat el PSPV.

El document arreplega que existeix un mandat de la ciutadania de la província que naix de les urnes per a configurar un pacte d'esquerres, de manera que es mantinguen les línies de gestió que posen en el centre de l'acció política "la igualtat, la transparència, la cultura, el municipalisme i el bon govern".

PSPV i Compromís han mostrat la seua voluntat de conformar un govern de progrés per a la pròxima legislatura presidit pel candidat socialista, Carlos Fernández Bielsa, i confien a aconseguir el suport d'Ens Uneix, "una formació progressista", recorden els socialistes.

Posteriorment, Compromís ha destacat, en un altre comunicat, que traslladarà a Ens Uneix eixa "proposta de línies programàtiques bàsiques per a configurar un govern progressista a la Diputació de Valencia".

En la mateixa línia, ha apuntat que "després d'arribar a un principi d'acord programàtic amb el PSPV" contínua "mediant per a aconseguir el govern de progrés" en la institució provincial i "així poder continuar amb les polítiques de repartiment just i centrades en la ciutadania dels últims huit anys".

Compromís ha destacat que s'haja avançat, d'una banda, "amb l'acord programàtic amb el PSPV" i, per un altre, que es trasllade "una proposta de base i oberta a Ens Uneix".

"ACOSTAR LES POSTURES"

Igualment, ha assegurat que intentaran fins al ple del pròxim divendres, per al qual s'ha programat la constitució de la nova corporació provincial després del 28M, que "hi haja un acord de progrés".

Compromís ha valorat el treball per a "acostar les postures entre PSPV i Ens Uneix", amb la finalitat de que aquestes tres "formacions progressistes" arriben "a un acord de govern i així evitar que la Diputació quede en mans de la dreta i l'extrema dreta".

El decàleg que els dos grups han acordat destaca com valors principals "la igualtat i la lluita contra la violència de gènere, la preeminència de les polítiques socials, la diversitat, el municipalisme i la lluita contra la despoblació, les accions contra l'emergència climàtica, la millora de la mobilitat i la sostenibilitat, el comarcalismo i el suport a les mancomunitats, el foment del valencià, de la cultura i memòria democràtica i les polítiques d'ocupació, formació i suport als emprenedors", detalla el PSPV.

Després del 28M, a la Diputació de Valencia hi haurà 13 escons per a PP i dos per a Vox, mentre que el PSPV-PSOE tindrà 12 i Compromís, tres. Tots dos blocs sumen quinze escons, la qual cosa fa decisiu el vot d'Enguix, l'única representant d'Ens Uneix, per a decidir el govern. En cas que el partit de Rodríguez vote a la seua candidata, la presidència anirà per al PP com a llista més votada.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal