Preparatius en marxa: La Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana distribueix milions de paperetes per a les eleccions generals del 23 de juliol Preparatius en marxa: La Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana distribueix milions de paperetes per a les eleccions generals del 23 de juliol
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Preparatius en marxa: La Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana distribueix milions de paperetes per a les eleccions generals del 23 de juliol

La Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana distribueix 37.684.783 paperetes per a les eleccions generals del pròxim diumenge, 23 de juliol, entre els 2.156 col·legis electorals. Del total de paperetes, 33.389.093 corresponen al Congrés i 4.295.690 al Senat.


Així ho ha detallat la delegada del Govern, Pilar Bernabé, qui ha afegit que la Comunitat Valenciana tindrà 6.167 taules distribuïdes amb 6.167 cabines de votació i 16.254 urnes.


A més, per a facilitar la tasca dels membres de les meses de transmissió de dades a les Subdelegacions, hi ha designats un total de 2.913 representants de l'Administració que disposaran de tauletes i telèfons mòbils.


El cost màxim del dispositiu electoral corresponent a la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana és de 5.172.338 euros.


En les eleccions del pròxim 23 de juliol estan cridades a les urnes 3.727.999 persones, de les quals 125.868 són espanyols residents a l'estranger i inscrits en el Cens dels Electors Residents-Absents (CERA), i la resta, és a dir, 3.602.131, són residents a Espanya.


Segons les dades de l'Oficina del Cens Electoral, els nous electors que s'incorporen a aquests comicis respecte a les eleccions generals de novembre de 2019 són 173.333 (Alacant, 62.073; Castelló, 19.880; València, 91.380).


"GRAN DISPOSITIU ESPECIAL"


A més, Bernabé ha explicat que ja està en marxa el "gran" dispositiu especial per a la jornada electoral d'aquest diumenge, 23 de juliol, format per 9.000 agents de les forces i cossos de seguretat i 3.000 treballadors de l'Administració, que "estaran treballant perquè tot puga resoldre's amb total eficàcia".


En declaracions als mitjans, la delegada ha detallat que hi ha 170.000 nous votants valencians, "una xifra molt destacable", i 125.000 persones que voten des de l'estranger.


Pilar Bernabé ha assegurat que la Delegació del Govern porta "moltes setmanes" treballant amb els ajuntaments per acondicionar els 2.100 col·legis electorals que estan repartits per tota la Comunitat Valenciana. El dispositiu de la Delegació del Govern compta amb un pressupost de cinc milions d'euros.


Encara que la Llei Electoral atorga les competències d'acondicionament dels espais electorals als ajuntaments, "des de la Delegació i el Ministeri de l'Interior, a través de les subdelegacions del Govern, hem treballat de forma molt directa i coordinada amb tots els ajuntaments, per si necessiten qualsevol mesura extraordinària que no puguen abordar", ha assegurat.


En aquest sentit, la delegada ha explicat que els ajuntaments estan treballant en l'acondicionament i "si tenen una necessitat que no puguen cobrir per qualsevol motiu només han de comunicar-ho". "Ha hagut algunes comunicacions, però en general tots els ajuntaments tenen tot pràcticament cobert", ha destacat.


"Nosaltres estem treballant amb total lleialtat, amb total coordinació perquè el dia 23 no es produïsca cap problema", ha assegurat la delegada del Govern.

.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal