Paterna concedeix els seus Coets dOr 2023 al paterner Manuel Valero Esteve a Quasipenya i a Guardianes de Sibilla Paterna concedeix els seus Coets dOr 2023 al paterner Manuel Valero Esteve a Quasipenya i a Guardianes de Sibilla
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Paterna concedeix els seus Coets dOr 2023 al paterner Manuel Valero Esteve a Quasipenya i a Guardianes de Sibilla


La Comissió de Festes de l'Ajuntament de Paterna ha concedit els Coets d'Or d'aquest any 2023, els màxims guardons que es concedeixen a aquelles persones o entitats que contribueixen a les festes majors de la ciutat, al paterner Manuel Valero Esteve, a la penya Quasipenya i a la comparsa cristiana Guardianes de Sibil·la.

Manuel Valero Esteve, fundador de 'Alhama', la primera comparsa de moros del municipi que enguany celebra el seu 50 Aniversari, rebrà el Coet d'Or en reconeixement al seu compromís, trajectòria i aportació a la cultura i a la festa de Paterna.

Valero ha sigut també clavari del Santíssim Crist de la Fe en cinc ocasions, tirador de la Cordà i ha sabut transmetre aquest amor per les tradicions paterneres als seus fills. A més, en la seua trajectòria destaca la seua vinculació amb la societat cultural esportiva de Paterna des de la seua joventut, sent fins i tot directiu durant anys del Paterna C.F., així com membre de la directiva del Casino de la Plaça en el seu període de major esplendor.

La Associació Cultural Quasipenya és mereixedora del Coet d'Or pel seu treball i col·laboració incondicional amb les tradicions paterneres, la cultura del foc, la festa, la llengua i la gastronomia.

Creada l'any 2006 amb arrels d'altres penyes o grups d'amics coeters de Paterna, Quasipenya és una associació fundadora de Interpenyes que participa al més alt nivell amb la Federació per a secundar i donar continuïtat a tots els actes de foc en les Festes Majors en honor al Santíssim Crist de la Fe i Sant Vicent Ferrer.

Finalment, el tercer Coet d'Or d'aquest 2023 recau en Guardianes de Sibil·la, comparsa cristiana de dones fundada en 2007, que enguany commemora el seu XVI aniversari i que destaca per la seua gran implicació en les festes de Moros i Cristians de Paterna així com en la vida social, festiva i cultural del municipi, donat l'alt compromís dels seus components amb la festa des de molt xicotetes.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal