Llíria busca l'hereu de Levente Török en la segona edició del concurs internacional de direcció d'orquestra Llíria busca l'hereu de Levente Török en la segona edició del concurs internacional de direcció d'orquestra
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria busca l'hereu de Levente Török en la segona edició del concurs internacional de direcció d'orquestra

Les 25 promeses de la direcció orquestral competiran a Llíria per ser la millor batuta jove del món

#LlíriaCityofMusic #ConcursCIDO #DireccióOrquestra #TalentJove #MúsicaInternacional
Llíria està preparada per buscar a l'hereu de l'hongarés Levente Török, flamant guanyador del primer 'CIDO' el 2021. La segona edició del Concurs Internacional de Direcció d'Orquestra "Llíria City of Music" comença el pròxim 17 de juliol amb 25 aspirants de 13 nacionalitats diferents. L'esdeveniment, organitzat per l'Ajuntament de Llíria en col·laboració amb l'Associació Espanyola de Directors d'Orquestra (AESDO), a més d'un important incentiu econòmic, ofereix la possibilitat al guanyador o guanyadora de dirigir algunes de les millors orquestres nacionals i internacionals durant les temporades 2025/26 i 2026/27.

Llíria, Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, es converteix de nou "en el centre de la música internacional, gràcies a un concurs que premia el talent, l'esforç i la perseverança dels joves", ha explicat l'alcalde de Llíria, Joanma Miguel. "Esperem que les persones candidates disfruten del concurs i també el públic que podrà assistir a escoltar les diferents fases del concurs".

La competició de la segona edició començarà el 18 de juliol amb quatre fases eliminatòries que serviran per triar la millor batuta jove del panorama internacional i es desenvoluparà fins al 22 de juliol amb la final. "Mantenim l'estructura que va funcionar tan bé en la passada edició, i l'exigència continua sent la mateixa", relata la regidora de Cultura, Mª José Llopis. "Hem plantejat un repertori del màxim nivell, tot un repte pels participants, i comptem amb un jurat format per professionals de referència", ha afegit.

Els 25 aspirants s'enfrontaran a obres de Schönberg, Beethoven, Haydn o Txaikovski, entre altres. El seu treball serà avaluat per un jurat presidit per l'edetà i antic director de l'Orquestra de València, Manuel Galduf, qui estarà acompanyat per Virginia Martínez, directora titular i artística de l'Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia; Filipe Cunha, director titular de l'Orquestra Filharmònica de Braga (Portugal); Andrés Ascanio, director acadèmic musical de El Sistema de Veneçuela; i Cristóbal Soler, director artístic del certamen.

A més, per a la final del dissabte 22, s'incorporaran José María Moreno, director artístic i titular de l'Orquestra Filharmònica de Màlaga; Víctor López, director artístic i titular de l'Orquestra Simfònica d'Andalusia; Manuel Herrero, subdirector artístic de l'Orquestra RTVE; Jaume Gavilán, agent artístic de l'Orquestra ADDA-Simfònica d'Alacant; i Vicent Ros, director gerent de l'Orquestra de València.

Aspirants de primer nivell internacional
Les 25 batutes finalistes han sigut seleccionades d'entre més de 120 persones menors de 35 anys que van presentar la seua sol·licitud. El 64% són estrangeres, de nacionalitats tan dispars com França, els Estats Units, el Japó, la Xina, l'Argentina o Corea.

Ells i elles són: Sieva Borzak (Itàlia); Lorena Escolar, Rafael Grau, Daniel Huertas, Daniel Martínez, Marcel Ortega, Pablo Pegalajar, Eros Quesada, Bernat Quetglas, Daniel Ros (Espanya); Scott Gentile, Sasha Colnik-Brower (els Estats Units); Oren Gross-Thaler (Israel); Daniel Joseph (el Regne Unit), Hae Lee (Corea); Maximilian Leinekugel (Alemanya); Brian Liao, Chi-Iuan Lin (la Xina); Alezander Marinesku (Rússia); Jakub Montewka (Polònia); Clément Nonciaux (França); Riku Otamoto, Tatsuma Takahashi (el Japó); Fernando Palomeque (l'Argentina); i Clara Wagsteiner (Àustria).

Orquestres col·laboradores
El concurs reparteix 8.500 euros en premis econòmics. 5.000 d'ells seran per al guanyador o guanyadora que, a més, tindrà l'oportunitat de ser convidada a dirigir les següents agrupacions: Orquestra Simfònica de Ràdio Televisió Espanyola, Orquestra de València, Orquestra Simfònica de El Sistema de Veneçuela, Orquestra ADDA-Simfònica d'Alacant, Orquestra d'Extremadura, Orquestra Filharmònica de Màlaga, Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia, Oviedo Filarmonia, Orquestra Ciutat de Granada i Orquestra Simfònica d'Andalusia.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal