L'IVAM augmenta la seua col·lecció amb la compra d'obra de 19 artistes per 800.000€ L'IVAM augmenta la seua col·lecció amb la compra d'obra de 19 artistes per 800.000€
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'IVAM augmenta la seua col·lecció amb la compra d'obra de 19 artistes per 800.000€


   La col·lecció de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) s'incrementa amb l'adquisició d'un conjunt d'obres de 19 artistes, dels quals nou són dones, per un valor global que supera els 800.000 euros. Entre els treballs adquirits s'inclouen tot tipus de manifestacions artístiques, des de pintures, escultures, instal·lacions, fotografies o dibuixos.

   Les noves adquisicions confirmen el compromís de l'IVAM amb la producció contemporània a la Comunitat Valenciana, aposten per obres de referents històrics de l'art contemporani com Otto Pentine o Miroslaw Balka i aprofundeixen en la inclusió de dones artistes en diferents moments de les seues trajectòries, assenyala el museu en un comunicat.

   El llistat inclou treballs de Miroslaw Balka (Polònia, 1958), Otto Piene (Laasphe, 1928 - Berlín, 2014), Gina Pane (Biarritz, 1939 - París, 1990), Dadamaino (Milà, 1930 - 2004), Jordi Teixidor (Valéncia 1941), Gabriel Cualladó (Massanasa, València, 1925 - Madrid, 2003), Antoni Miralda (Terrassa, Barcelona, 1942). Patricia Gómez (València, 1978) i Mª Jesús González (València, 1978), LUCE (València, 1989), Azucena Vieites (Hernani, 1967), Andrea Canepa (Lima, 1980), Alejandro S. Garrido (Madrid, 1986), Claudia Pagès (Barcelona, 1990), Fermín Jiménez Landa (Pamplona, 1979), Belén Rodríguez (Valladolid, 1981), Ángela García Codoñer (València, 1944), Nico Munuera (Lorca, 1974) i Diego del Pozo (Valladolid, 1974),

   Entre les peces adquirides destaquen obres de creadors històrics internacionals com l'alemany Otto Piene, fundador al costat d'Heinz Mack del grup ZERO, un col·lectiu fonamental de l'art de postguerra europeu. La col·lecció també s'amplia amb la incorporació d'una escultura de Miroslaw Balka, un dels artistes polonesos vius més destacats i un dels escultors més rellevants de la seua generació. Un altre exemple és la peça 'Moduli sfasati' (1959-60) d'Eduarda Emilia Maino, coneguda com Dadamaino, fonamental per a comprendre l'abstracció geomètrica i les seues derives en els anys seixanta del segle passat a Itàlia.

   L'adquisició de l'obra de Dadamaino aprofundeix, així mateix, en la inclusió de dones artistes en moments diferents de les seues carreres. L'aposta de l'IVAM inclou creadores imprescindibles dins de les pràctiques amb el cos, com Gina Pane o Claudia Pagès, artistes com Ángela García Codoñer, Andrea Canepa o Belén Rodríguez que deconstruyen el treball tèxtil com a element de vinculació a la identitat del femení, i dones que treballen el pensament feminista, com Azucena Vieites.

'FALLA AQUÀTICA'

   L'IVAM també afig a la seua col·lecció l'obra 'Falla aquàtica' d'un dels artistes conceptuals més destacats del país: Antoni Miralda. L'obra i el títol remeten a la popular tradició valenciana de les falles. Miralda va comptar amb la col·laboració del mestre faller Manolo Martín per a la seua elaboració.

   Una altra línia fonamental és l'aposta de l'IVAM per artistes valencians com Jordi Teixidor, sumant a la seua col·lecció un oli de grans dimensions que porta per títol 'Final de partida'. El museu també adquireix un conjunt de 684 polaroids de Gabriel Cualladó, Premi Nacional de Fotografia en 1992. Aquestes obres no solament amplien el corpus de l'artista que ja posseeix el museu, sinó que entren en diàleg amb altres creadors que treballen amb la imatge d'una forma més experimental.

   Seguint la línia d'apostar per la creació contemporània, propera en el temps i en el context, pròxima en el geogràfic, l'IVAM adquireix una instal·lació del duo de valencianes Patricia Gómez i Mª Jesús González, un conjunt de peces de l'artista urbà LUCE i una obra de Nico Munuera.

   De Fermín Jimenez Landa, un creador que forma part del context cultural valencià, es compra una instal·lació formada per un video, publicacions, objectes, dibuixos i fotografies, mentre que d'Alejandro S. Garrido s'adquireix una sèrie de fotografies en color que completa la col·lecció de fotografia contemporània de l'IVAM vinculada al context urbà.

   El llistat de noves adquisicions es completa amb una obra audiovisual de Diego del Pozoque treballa des de les polítiques dels afectes, conclou la institució cultural.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal