L'Hospital General de València prova l'app HearOTM per a monitoritzar la insuficiència cardíaca amb intel·ligència artificial L'Hospital General de València prova l'app HearOTM per a monitoritzar la insuficiència cardíaca amb intel·ligència artificial
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Hospital General de València prova l'app HearOTM per a monitoritzar la insuficiència cardíaca amb intel·ligència artificial

El Servei de Cardiologia de l'Hospital General de València està duent a terme un estudi per posar a prova l'app HearOTM, la primera solució digital amb un biomarcador de veu d'intel·ligència artificial que permet monitoritzar la insuficiència cardíaca a través de la parla. Concretament, aquesta aplicació mòbil permetrà detectar de manera precoç signes d'empitjorament i possibles complicacions de la insuficiència cardíaca.

L'objectiu d'aquesta app és mantenir un correcte control de la malaltia i, en cas necessari, contactar amb el personal professional sanitari mitjançant alarmes visibles en el quadre de comandaments que ells mateixos revisen. A partir d'aquest avís, es podrà actuar de forma primerenca i anticipar-se a una descompensació, ja que aquesta aplicació és capaç d'alertar fins a 18 dies abans que tingui lloc l'episodi, segons els últims estudis presentats al Congrés Europeu de Cardiologia.

Aquesta app ha estat desenvolupada per crear un aprenentatge del model de parla mitjançant la intel·ligència artificial. A través de la seva tecnologia innovadora, es monitoritzen diferents mostres de veu de pacients, el que permet analitzar les diferències i detectar canvis relacionats amb la insuficiència cardíaca i les seues descompensacions.

Com explica Lorenzo Fácila, facultatiu especialista del Servei de Cardiologia de l'Hospital General de València: "Vam començar a provar aquest dispositiu aquest mes de juny i des d'aleshores han participat 30 pacients de la Unitat d'Insuficiència Cardíaca. Volem seguir implementant-lo perquè ens permet tenir un seguiment dels pacients en els seus domicilis. A més, també ajuda a formar cada pacient en l'autocura."

L'objectiu és que l'app siga una eina senzilla per al pacient, que també facilite el diagnòstic, tant per al personal especialitzat en cardiologia com per a interns i personal d'infermeria, per a impulsar una resposta i actuació ràpida i eficaç davant d'una possible complicació de la insuficiència cardíaca.

L'ús de l'eina ja ha sigut validat a Israel i als Estats Units i, a nivell nacional, a l'Hospital de Bellvitge. Segons el seguiment realitzat, ha estat capaç de predir un 79,6 % de les descompensacions en pacients amb insuficiència cardíaca congestiva que es troben estables fins a 18 dies abans que succeeixin.

Insuficiència cardíaca

La insuficiència cardíaca és una afecció crònica que es caracteritza per la incapacitat de bombejar la sang pel cos de manera eficaç. Aquesta patologia afecta un 2,34 % de la població adulta espanyola i és la principal causa d'hospitalització en majors de 65 anys.

A l'Hospital General de València ingressen aproximadament un miler de pacients amb aquesta patologia en Cardiologia i Medicina Interna. "És fonamental establir un abordatge precoç i un seguiment continuat de l'estat del pacient per a mantenir els símptomes sota control, evitar ingressos hospitalaris i millorar la qualitat de vida, per la qual cosa aquesta app és una eina molt interessant en els nostres pacients", afegeix Rafael Payá, cap del Servei de Cardiologia.

Segons explica José Pérez, facultatiu encarregat d'aquests pacients del Servei de Medicina Interna: "Les unitats d'insuficiència cardíaca del nostre hospital, coordinades per Cardiologia i Medicina Interna i la recent creació amb Nefrologia de la Unitat Cardio-Renal, són les estratègies organitzatives més eficients per a aquests pacients tan complexos."




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal