L´Ajuntament de Torrent de PP i Vox elimina el nom del creador d´Al Tall de l´auditori municipal L´Ajuntament de Torrent de PP i Vox elimina el nom del creador d´Al Tall de l´auditori municipal
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L´Ajuntament de Torrent de PP i Vox elimina el nom del creador d´Al Tall de l´auditori municipal

   .

El consistori diu que recupera la denominació original i partits i entitats titllen l'equip de govern de "antivalencià"

La Junta de Govern Local de Torrent (València) ha canviat el nom a l'Auditori de la localitat, que perd d'aquesta manera l'apel·latiu de 'Vicent Torrent', músic fundador d'Al Tall, i torna a portar "la denominació original" d'Auditori de Torrent.

L'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, ha proposat a la Junta, integrada pel Partit Popular i Vox, que "es li torni al vaixell insígnia de la cultura torrentina, el seu nom original", explica el consistori en un comunicat.

En la proposta de la primera edil s'hi destaca que "la denominació Auditori Vicent Torrent posa en evidència un greuge comparatiu respecte a altres persones del món de la cultura torrentina i valenciana, que han investigat el nostre llegat musical i que són igualment mereixedores de reconeixements semblants".

Per això, considera "més adequat" que l'espai recuperi el nom d'Auditori de Torrent, "utilitzat majoritàriament per la ciutadania".

"Precisament en una ciutat com Torrent, que compta amb diferents bandes de música i amb músics de renom, que ahir mateix una de les seues bandes com és la UMT va obtindre el primer premi en el 135 Certamen Internacional de Bandes de música Ciutat de València, l'actual govern local no vol que el vaixell insígnia de la cultura en la ciutat, destaque cap nom per damunt de la resta", argumenten des de l'executiu local.

Set anys després, continuen, "l'Auditori de Torrent recupera el seu nom, que és el que havia tingut entre 1999 i 2016 i el que els torrentins i torrentines han seguit utilitzant des de sempre, però que, des d'avui, torna a ser el seu nom oficial".

"ODIEN LA CULTURA"
La decisió de l'Ajuntament de Torrent ha provocat crítiques d'altres partits polítics i entitats culturals i ciutadanes. Des de Compromís lamenten que el PP i Vox hagen tret aquesta infraestructura cultural "el nom d'un referent de la música en valencià i membre del Consell Valencià de Cultura". "Odien la cultura, odien tot el que siga valencià", afirmen.

Per a Acció Cultural del País Valencià (ACPV), es tracta d'un nou cas de radicalisme i censura de PP-VOX. "No tenen respecte per la cultura ni per la música popular valenciana, ni pel valencià. Són antivalencians i governen contra la meitat de la població", reprodueixen.

Vicent Torrent (València, 1945) va formar part en 1975 de l'equip creador del grup Al Tall, on va continuar fins a la seua dissolució en 2013. Va impulsar en 1984 va dirigir fins a la seua jubilació en 2009 des de la Conselleria de Cultura la campanya escolar de recopilació de música tradicional valenciana 'Tallers de música popular', així com la col·lecció discogràfica 'Fonoteca de materials'. Actualment, és membre del Consell Valencià de Cultura.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal