L'Ajuntament de Riba-roja de Túria redueix les retribucions dels regidors i estableix noves àrees de gestió per a la legislatura 2023-2027 L'Ajuntament de Riba-roja de Túria redueix les retribucions dels regidors i estableix noves àrees de gestió per a la legislatura 2023-2027
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria redueix les retribucions dels regidors i estableix noves àrees de gestió per a la legislatura 2023-2027


El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat en la sessió  les retribucions econòmiques dels regidors amb dedicació exclusiva, les quals han estat reduïdes de 9 a 7 en comparació amb l'anterior legislatura. Aquesta proposta de l'equip de govern representa una disminució de fins a 42.000 euros anuals, passant dels 337.000 euros de la legislatura 2019-2023 als 294.900 euros de la nova legislatura que ara s'inicia. A més, el nombre de regidors amb dedicació exclusiva es redueix de 9 a 7, dins dels paràmetres establits pels pressupostos de l'Estat per a aquest any.

Els sous aprovats pel ple municipal són entre un 25% i un 30% inferiors als barems establits en els comptes generals de l'Estat. L'alcalde percebrà un salari de 48.234 euros anuals bruts, mentre que dos regidors rebran 43.067 euros anuals en funció dels seus nivells de responsabilitat en la gestió. Altres quatre regidors tindran un sou de 38.891 euros bruts anuals.

A més, el ple municipal ha confirmat la proposta del govern d'incorporar set empleats eventuals, dels quals tres tindran dedicació completa amb un sou anual de 37.377 euros bruts, i els altres quatre tindran dedicació parcial del 50% amb unes retribucions econòmiques brutes de 17.000 euros anuals cadascun.

L'àrea d'Esports serà reforçada amb l'addició de dues persones eventuals per a gestionar l'increment de treball, ja que actualment hi ha més de 3.000 esportistes federats i diversos clubs esportius. Això inclourà un coordinador de gestió esportiva i un altre dedicat a la coordinació d'esdeveniments, instal·lacions esportives i relacions amb els clubs. A més, el ple ha aprovat la creació d'una plaça de coordinador de falles i altres festes locals amb una dedicació del 50%, així com un coordinador de protocol i atenció a urbanitzacions. Totes aquestes places tindran un sou de 17.000 euros bruts anuals.

El ple municipal de Riba-roja de Túria també ha confirmat les diverses àrees de gestió política per a la legislatura 2023-2027, que inclouen Gestió Municipal i Govern Obert; Innovació, Projectes Europeus, Integritat, Agenda 2030, Compra Pública i Sostenibilitat; Territori, Agenda Urbana, Serveis Públics i Mobilitat; Educació, Cultura, Art, Esports i Festa; i Inclusió Social, Igualtat, Promoció de la Salut i Benestar Social.

A més, s'han nomenat els portaveus municipals dels diferents grups polítics de Riba-roja de Túria: Teresa Pozuelo serà la portaveu del #PSPV-#PSOE; Alberto Gimeno ocuparà el càrrec de portaveu del Partit Popular; José Luis Fernández serà el portaveu de Vox; José Manuel Gallardo serà el portaveu de #Esquerra Unida-Podem, i Rafael Folgado serà el portaveu d'Iniciativa-Compromís.

Finalment, el ple municipal ha donat compte del nomenament de la Junta de Govern, que estarà integrada per l'alcalde Robert Raga, els edils Teresa Pozuelo, José Luis Ramos, José Ángel Hernández, Eva Lara, José Manuel Vila i Alfredo Pla. A més, el portaveu d'Iniciativa-Compromís, Rafael Folgado, també s'incorporarà a aquest òrgan de presa de decisions municipal.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat que la composició i les retribucions aprovades en el ple permetran mantenir una administració àgil i eficient per a abordar les necessitats dels ciutadans. A més, ha destacat l'oferta de diàleg i transparència de l'actual govern en l'acceptació de la participació del grup de Compromís a la Junta de Govern.








Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal