La Revista Valenciana de Filologia publica un monogràfic sobre Jaume I des d’una òptica plural La Revista Valenciana de Filologia publica un monogràfic sobre Jaume I des d’una òptica plural
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Revista Valenciana de Filologia publica un monogràfic sobre Jaume I des d’una òptica plural

 La Revista Valenciana de Filologia (#RVF) ha presentat el número 7 (2023), amb un monogràfic dedicat a la figura de Jaume I, des d'una perspectiva plural. Aquest volum de 386 pàgines, en edició tant en paper com en línia, també inclou una entrevista a la Presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), sis articles més i quatre ressenyes.

El director de la revista, Vicent J. Escartí, ha destacat que aquest monogràfic és una valuosa aportació als diversos àmbits de la literatura, la llengua i la història cultural valenciana. Jaume I, conegut com a rei conqueridor, és una figura ineludible per als valencians actuals, i aquesta publicació busca oferir noves aproximacions i enfocaments a la seua persona i al moment fundacional del regne de València.

El monogràfic inclou estudis d'especialistes com Ernest Belenguer, catedràtic de la Universitat de Barcelona, que aporta aspectes rellevants sobre la relació de la Corona d'Aragó amb Castella durant el regnat del rei, i Míriam Cabré, de la Universitat de Girona, que analitza la vinculació de Jaume I amb els trobadors del seu temps. A més, dues investigadores de la Universitat Rovira i Virgili, Sofía Fernández Pozzo i Marta Serrano Coll, exploren, des de la perspectiva de la història de l'art, com es va construir i projectar la imatge del monarca.

Altres articles aborden temes com els orígens històrics del valencià, a càrrec del catedràtic emèrit de la Universitat de València, Antoni Ferrando, i com els governants de València van contribuir a la mitificació del record del rei, segons Francesc Granell Sales, també de la Universitat de València.

A més, aquest número de la RVF inclou diverses aportacions en temes diversos, com la bruixeria a València al segle XVIII, un manuscrit desconegut del segle XVI que parla de la fundació de Sant Jeroni de Cotalba i la riquesa lèxica dels inventaris valencians del XVI. També es tracten temes com la beata valenciana Magdalena Lorca, l'acostament als exàmens dels nivells C1 i C2 del valencià, i una anàlisi de la literatura de Mercè Rodoreda.

La Revista Valenciana de Filologia continua, amb aquesta edició, el seu compromís amb la difusió del coneixement i la investigació en àmbits culturals i lingüístics, oferint als lectors una visió polièdrica de la història i la cultura valencianes.







Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal