La diputació d'esquerres lliura 33.000€ per a consolidar el Centre de Resistència de la Jonquera La diputació d'esquerres lliura 33.000€ per a consolidar el Centre de Resistència de la Jonquera
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La diputació d'esquerres lliura 33.000€ per a consolidar el Centre de Resistència de la Jonquera

 


L'objectiu del Consistori de Bétera vol posar en valor less trinxeres i búnquers de la línia Puig-Carasols al seu pas pel municipi.

 

L'Ajuntament de Bétera ha rebut una subvenció de la Diputació de València destinada a projectes de recuperació de la memòria històrica a la pínes cia de València. En total, 33.396€ per a posar en valor el Centre de Resistència de la Jonquera situat en el terme municipal.

En aquest sentit, l'àrea de Patrimoni, destinarà aquesta subvenció a la Fase I d'actuacions en el Centre de Resistència de La Jonquera, la finalitat de la qual és l'excavació i consolidació de 250 metres de trinxeres així com l'excavació d'un búnquer de tipologia atípica dins dels catalogats en la Línia Puig-Carasols.

A més, dins d'aquesta subvenció també es procedirà a instal·lar la senyalística que identifique i informe d'aquest Centre, tot per a posar en valor i protegir aquest bé patrimonial i continuar amb l'objectiu del Consistori de destacar la importància de les trinxeres i búnquers de la línia Puig-Carasols al seu pas pel municipi.

 

Aposta pels vestigis patrimonials

Aquesta actuació s'emmarca dins de les polítiques de protecció, conservació i rehabilitació que l'Ajuntament, a través de la regidoria de Patrimoni, duu a terme entorn dels vestigis patrimonials de Bétera.

De fet, i després de 4 fases d'actuació, ja s'ha posat en valor el Centre de Resistència del Corral del Quirro que en breu serà visitable. Una altra actuació que se suma, al costat del Centre de Resistència de la Jonquera, a les accions que s'estan duent a terme des del Consistori com a municipi membre, que a més presideix, l'Associació de Municipis Vinculats a la Línia Immediata i que naix amb l'objectiu de protegir, millorar i potenciar els vestigis patrimonials, la recuperació de la memòria històrica i l'ús social i educatiu de les restes de la línia defensiva Puig-Carasols o Immediata, atesos els rellevants valors històrics, culturals, mediambientals i paisatgístics, que s'inclouen dins dels territoris que conformen els membres, a través de l'ensenyament, l'estudi i el gaudi d'ells.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal