La Biblioteca Municipal de Borriana recupera les revistes en valencià després de la protesta ciutadana La Biblioteca Municipal de Borriana recupera les revistes en valencià després de la protesta ciutadana
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Biblioteca Municipal de Borriana recupera les revistes en valencià després de la protesta ciutadana

     


La Biblioteca Municipal de Borriana (Castelló) tornarà a comptar amb les revistes en valencià que havien estat retirades a instàncies del regidor de Cultura, Jesús Albiol (Vox), segons ha anunciat aquest dijous el grup municipal de Compromís.

El partit  assegura que aquesta decisió s'ha pres després de les manifestacions dels veïns, que van protestar contra aquesta mesura que van qualificar com a "censura". Per tant  ha mostrat la seua satisfacció pel fet que "la pressió social i cultural haja tombat la decisió que havia ordenat l'actual regidor de Cultura".

El seu portaveu, Vicent Granel, ha assegurat que d'aquesta manera "les revistes continuaran perquè la ciutadania de Borriana puga consultar-les en qualsevol moment".

Aquesta decisió arriba gairebé quatre setmanes després que el consistori ordenara que les cinc revistes en valencià que l'Ajuntament de Borriana tenia subscrites no arribaren a la biblioteca municipal.

També agraïx la "reflexió" del PP i Vox

"És una bona notícia que la denúncia, i sobretot, el moviment social i cultural que s'ha creat al voltant de la defensa de la llibertat d'expressió, i la llibertat de poder llegir el que cadascú vulga, haja funcionat", ha assenyalat Granel.

"Tal com ens van comunicar ahir, les revistes estaran a disposició de la ciutadania per a consulta a la biblioteca municipal", ha destacat Granel, que ha agraït "la reflexió per part de l'equip de govern" (PP-Vox), encara que hagen volgut apuntar que tot ha sigut una "invenció", quan "la realitat era l'ordre donada perquè no arribaren més revistes".

Es tracta de 5 revistes, Cavall Fort, El Temps, Camacuc, amb 12 exemplars, que es reparteixen en escoles i instituts, Revista Enderrock i Revista Llengua Nacional.

Ara, segons Compromís, "el que cal és que les revistes continuïn en la biblioteca, com s'ha fet des de l'època del PP en la dècada del 2000, han continuat amb nosaltres en el govern, i ara facen el mateix".

No obstant això, han assegurat, "volem agrair a les editorials, entitats que ja han manifestat que les revistes continuaran estant presents a Borriana, tant en els centres educatius, en el cas de Camacuc i Cavall Fort, com per a la ciutadania, El Temps, Enderrock i Llengua Nacional, ja que hi ha associacions locals que s'han oferit a tenir-les en préstec".

Es tracta d'un "capítol" cultural de Borriana que "no s'hauria hagut de viure, i que esperem que no es torne a repetir, ja que el nom de la nostra ciutat sempre ha estat vinculat a la cultura, i volem que continue així



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal